Boekenfreaks

De Titanic en het raadsel van de grote Omar – Marlene Rebel & Lucinda Vos

Een ontzettend mooi verhaal, doorspekt met feiten, fictie en verdraaiingen. Lucinda en Marlene hebben er hier samen weer wat van weten te maken.

Waar gaat dit verhaal over;

Woensdag 10 april 1912 begint het verhaal écht, want Tom is absoluut niet van plan in Southampton te blijven als zijn vader op het schip, de Titanic, mee gaat om te werken. Tom komt via de touwen aan boord, houdt zich schuil en ontdekt iets over een meisje dat als passagier aan boord is. Celia is met haar ouders mee op de Titanic samen met haar hondje Toto, maar Toto mag niet bij haar blijven en moet naar het ‘hondendek’. Wanneer Tom en Celia slaat ontmoeten beginnen ze totaal verkeerd door vooroordelen die ze over elkaar hebben. En of dat nog te redden is?
Celia wil in ieder geval niets liever dan bij Toto zijn, en Tom smacht naar de aandacht van zijn vader….misschien kunnen ze elkaar helpen?

Wat vind ik van dit boek;

Het mooiste is, dat zelfs de jeugd het verhaal en/of de film van de Titanic kent en dat eigenlijk iedereen alles in dit boek voor zich kan zien. Maar door en in dit verhaal vul je ook je eigen film aan in plaats van alles over te nemen van die beelden die je al kent.
De cover laat je als lezer goed de sfeer van het verhaal proeven en de belangrijkste onderwerpen in het verhaal komen erin voor.
Wanneer je de cover openslaat krijg je meteen een schitterende
Het verhaal is heel lekker geschreven, net alsonze lange reis met het hoofd in de koffer en de leeuw met de strepen’ van Lucinda Vos en Marlene Rebel. Hoe die twee samen zo kunnen schrijven is echt een machtige gave, en ik hoop dat ze tot in lengte van dagen ons weten te verrassen en laten genieten.
In het laatste ‘hoofdstuk’ ‘is het echt zo gegaan?’ vertellen Marlene en Lucinda welke twijfels ze hadden, wie in het verhaal écht hebben bestaan en wie er verzonnen is en hoe ze bepaalde dingen die écht gebeurd zijn net even een andere draai hebben gegeven, omdat dat in het verhaal beter uit kwam.
Echt een héél interessante en mooie afsluiter van weer een ontzettend mooi verhaal van Marlene Rebel en Lucinda Vos.

Wil jij dit fantastische verhaal over de grote Titanic nu ook lezen? Dan kun je hem bestellen via uitgeverij Volt of je lokale boekhandel.