Boekenfreaks

Over Boekenfreaks

Welkom op Boekenfreaks,

Wat ontzettend leuk dat je hier op de pagina bent komen kijken (en hopelijk nog vaak terugkomt). Over het wie, wat en waar van Boekenfreaks zal ik je nu vertellen.

Boekenfreaks is ontstaan uit mijn liefde voor boeken. Boeken nemen je mee op reis zonder dat je de deur uit hoeft, en waar jouw reis heen gaat kun je helemaal zelf bepalen, want er is voor ieder wat wils in boekenland.

Ik ben Ilse (de Boeken-Freak), ik ben 36jaar en ik woon samen met mijn vriend Joris (mijn IT-Freak) en onze Bull Terriër Chase (de meelees-Freak) in Noord-Holland, in 2013 ben ik begonnen als recensente bij Bezeten boeken en Banger sisters, daardoor is mijn liefde voor boeken écht ontploft maar ik wilde ook meer dingen kunnen doen op mijn eigen manier. Natuurlijk zul je door mijn recensiewerk soms een recensie zien staan die je op de andere site hebt gezien, maar dat is dan omdat ik er nog meer over wil vertellen of het echt waard vindt om nogmaals te belichten.
Op deze pagina komt van alles te staan dat met boeken te maken heeft, direct of indirect. Interviews, foto’s, boekenquotes, recensies, flauwekul lolletjes, verzin het en het past bij Boekenfreaks. Boekenfreaks staat op zichzelf en hangt niet aan een andere pagina of website en heeft daar ook niets mee te maken (tenzij dat wordt aangegeven onderaan een artikel), het komt echt voort uit mijn persoonlijk liefde voor het geschreven woord.

* Dit is 1 van mijn boekenkasten, de grootste maar niet de volste, mijn ander kasten zijn dan misschien wat kleiner maar die staan 3 rijen dik (iets met veel te weinig ruimte voor zoveel moois)*

Mijn favoriet genre zal altijd fantasy blijven maar ik lees zoooooveel meer dan dat. Elk genre heeft z’n eigen kracht en dat wil ik proberen te laten zien op deze pagina. Door deze pagina hoef ik niet alleen mijn familie en vrienden te bestoken met de geweldige boeken die ik lees, maar kan ik hopelijk veel meer mensen laten zien welke boeken er bestaan en welke zeker de moeite waard zijn (in mijn ogen dan) en vooral wil ik ook laten zien hoe mooi lezen is. Ook kinder- en jeugdboeken zullen geen ondergeschoven kindje worden op de pagina, want ja, als 36-jarige vind ik ook dat soort boeken nog steeds prachtig. De vrijheid die schrijvers in een kinderboek kunnen leggen is zo mooi en het brengt zoveel leuks en bijzonders dat het onmogelijk is dat er niet van gehouden wordt.

De lay-out is lekker speels, met felle kleuren in Boekenfreaks-stijl, het onderdeel ‘Freaks’ is een onderdeel waar de echte Boekenfreaks aan het woord komen en kunnen vertellen wat zij graag lezen of juist niet en meer van wat er met hun boekenliefde te maken heeft. Er is ook een onderdeel ‘boeken recensie/interviews’, en dat zijn recensies over een boek met een klein interviews met de schrijver of schrijfster erachteraan over dat specifieke boek. Verder is het vooral genieten van de boeken en alles daaromheen.

Feit blijft dat lezen een heel persoonlijk iets is, en wat ik mooi vind kan een ander afschuwelijk vinden, dus ga nu niet blind op mijn do’s of don’ts af he 😉

Ik wens je heel veel plezier op deze website en geniet vooral heel erg van het lezen!!