Boekenfreaks

Dat doet ie anders nooit ! – Annemarie v Heijningen – Steenbergen

Een boek over een nieuwbakken hondenmama die zich misschien een ietsiepietsie klein beetje heeft vergist in de impact van een hondje in het gezin… en dan vooral ook in het ras van het hondje, een boomertje. Drama (voor ons als lezer humor) verzekerd.


Waar gaat dit boek over:

Dit boek gaat over de grote blunders en af en toe ook openbaringen van Annemarie v Heijningen -Steenbergen die een nieuwbakken hondenmama is. Ze wil zo ontzettend graag een hondje dat ze wel onderzoek doet naar hoe en wat van rassen en type honden, maar toch in alle valkuilen van een toekomstig hondenmama valt. Uiteindelijk gaan ze voor een niet al te makkelijk ras, een Boomertje. Ze volgen cursus na cursus, ontmoeten erg tegenstrijdige hondenkenners, hondenhaters en mensen die denken alles beter weten. Maar ze schuwen ook niet om dingen te blijven proberen en zichzelf vooral overal ‘de schuld’ van te geven.

Wat vind ik van dit boek:

Ik vind het hilarisch en levensecht geschreven. Annemarie is het typische voorbeeld van iemand die iets té graag wil en daardoor een beetje verblind raakt. Waar je aan moet wennen is de manier van schrijven, omdat ze veel woorden in spreektaal schrijft, bijvoorbeeld ‘dom-lang’… als je het leest denk je ‘huh? Wat?’ Maar als je er even over nadenkt en het hardop uitspreekt, dan snap je hem wel. Even wennen maar ook wel erg eigen van Annemarie, en ik vind het ook erg leuk lezen. De titel kom je snel genoeg tegen in het verhaal, en ook weer typisch een onervaren hondenmama uitspraak. Wat ook leuk is, en echt iets toevoegde aan dit verhaal is de roze kaders ‘baasjesbloopers‘ genoemd. Deze blooper zijn allemaal in lijn met wat het hoofdstuk inhoud, en zijn af en toe super grappig. Het is echt ontzettend leuk geschreven en een aanrader voor aanstormende hondenmama’s en papa’s die nog voor de zoektocht moeten gaan. Een hondenbaasje worden is een beetje hetzelfde als een bevalling, je hoort alleen de mooie serene en liefdevolle verhalen, maar de slechte, domme of oprecht eerlijke verhalen die je een werkelijk beeld laten zien blijven vaak achterwege.  Annemarie heeft dat niet, Annemarie neemt geen blad voor de mond en durft ook zichzelf voor gek te zetten in haar verhaal en is hondseerlijk. Ik vind dit echt een fantastisch boek, waarom? Omdat hier de échte waarheid wordt verteld over het (al dan niet impulsief) aanschaffen van een hond. Alle voors en vooral tegens, de niets verhullende waarheid, kom je in dit boek tegen en dat vind ik een pluim waard voor Annemarie, dat zouden meer schrijvers mogen doen over bepaalde onderwerpen.

Wil jij dit kleine maar o zo eerlijke en fijne boekje ook lezen? Bestel hem dan via KokBoekencentrum of je lokale boekhandel.

Dit hieronder is mijn super lieve ‘Boomertje’ Chase (een Bull-Terrier, maar het boek had over hem kunnen gaan)