Boekenfreaks

Interview Sjef ‘de Sloper’ Weber

Ik mocht dit interview met Sjef doen na het lezen en recenseren van zijn boek.
Ik vind het een prachtige man, en zijn schoonzoon Nieky volgen wij hier in huis als zelf thai- en kickboksers zijnde op de voet.
Ik heb mijn vragen kunnen stellen en véél meer gekregen dan waar ik op had gehoopt.
Lees snel wie Sjef is en wat de véél meer is waar wij heel blij van worden.

Er staan soms dikgedrukte stukken tussen, dit zijn stukken waarin ikzelf iets zeg, of vertel wat Sjef mij heeft verteld dat niet bij een vraag hoort.

1.Heb je mijn stuk over je boek gelezen? En hoe vond je het?

Nou dat vind ik heel mooi geschreven.
Goed verwoord, goed gelezen, je verteld echt wat ik heb bedoeld.

2.Het ‘kamper’ zijn was een vloek en een zegen zo is duidelijk te lezen, maar welke kant weegt voor jou zwaarder?
(Heeft het je meer goed dan slecht gedaan of juist andersom? Qua gebeurtenissen en ervaringen in je leven)

Nee, het heeft mij juist sterker gemaakt, je wordt er weerbaarder van.
Toen ik jong was konden ze nog over mij heen lopen, maar op mijn13e ben ik gaan boksen en zelfstandiger geworden en is dat als een bliksem omgeslagen.

Sommige dingen snapt Sjef geen reet van, Instagram bijvoorbeeld, er zijn weinig mensen die kampioen zijn geweest, boeken heeft verkocht, trainer van een wereldkampioen is, maar dat blauwe rondje bij zijn profiel… die krijgt hij niet.

3.Waarom staat er minder in over jouw en Niekys carrière dan je zou verwachten of willen?

Arnold wilde het liefst over mijn levensverhaal schrijven, in plaats van ook de dingen met Nieky.
Meer persoonlijke dingen staan er ook niet in wat ik wel erg jammer vind, want als het aan mij had gelegen had het boek 1000 pagina’s dikker geworden.
Het boek is een beetje snel snel afgedaan om het boek klaar te krijgen, maar ik was er eigenlijk nog niet klaar mee, ik had er veel meer in willen hebben en ik vind het echt doodzonde dat dat niet gebeurd is.

Sjef schrijft fonetisch en dat vind hij zelf niet heel fijn, maar het heeft ook wel echt iets authentieks vind ik.
En wanneer wij hem gaan zien eind september mag hij in mijn boekje schrijven wat hij wil, want dan is het pas een écht Sjef vind ik.

Sjef zijn mond staat geen seconde stil, behalve als ik er een vraag tussen krijg, en dat levert de mooiste verhalen op maar helaas is dat zonder opname apparatuur niet bij te houden met typen (ik type namelijk mee met wat iemand verteld).

Hieronder heb ik dus een heel verhaal geschreven van wat Sjef heeft verteld, maar zoals gezegd heb ik helaas merendeel niet bij kunnen houden.

ik hou niet van liegen bedriegen, roken drugs, niks, liegen kun je niet 10x hetzelfde, dus waarom zou je ermee beginnen.
En daarnaast, wat bereik je ermee? Je werkt alleen jezelf in de problemen.

Sjef is een super lieve en eerlijke man die echt voor de mens om hem heen klaar staat en dat merk je maar weer aan het volgende stuk

En een jongen die met zijn fiat Punto in de kreukels ligt heeft hij geholpen, waarom vragen de jongen en zijn moeder? maar zo is Sjef gewoon, zo’n jongen wil hij gewoon helpen omdat hij zo is.

‘Ik had ook een keer een wereldkampioen, die is vóór mij overal weggejaagd, komt bij mij, ik nam hem onder mijn hoede en ik nam hem mee naar Suriname, álles heb ik voor hem betaald en na de reis BOEM hij was weg.
Zo ben ik gewoon ik help mensen en dat doe ik zonder er verder over na te danken.
Luister dan, 2jaar later komt die jongen huilend terug en ik neem hem weer in mijn armen, Nieky snapte er niks van, maar zo ben ik, te goed voor deze wereld.
En geloof het of niet, daarna ging hij wéér weg voor een lousy 10% meer’.

4.Hoe kijk je terug op je jeugd?
Je opvoeding bijvoorbeeld (hard werken tussen trainingen door).
Ik lees namelijk dat je vader daar soms wel een beetje spijt van heeft, ook al kon het niet anders.
Hoe voel jij dat?

Ik ben Kei-trots op dat mijn vader mij zo opgevoed heeft.
100% een prachtig mooie jeugd gehad.
Hij zit nu nog af en toe te mopperen, maar hij helpt mij nog wel altijd mee.

Het eerste boek is ook aan ons paps gegeven omdat hij mij gemaakt heeft zoals ik nu ben, ik had geen tijd om slechte dingen te doen, dus het heeft mij gemaakt tot de eerlijke man die ik nu ben.
Ik heb nog nooit geblowd, drugs gebruikt, gestolen niks, ik heb hard gewerkt in mijn leven en dat heeft mij gehard. Gepokt en gemazeld zeg maar dus.

Het meest trots ben  ik op
1. Gezin en familie
2 sportschool
3. en autobedrijf

5.Is het leven mooier geworden naarmate je ouder werd?
(Heeft het leven je veel moois gebracht)

Ja, natuurlijk het leven heeft mij heel veel gegeven, en ik ben er trots op dat ik 3 gezonde dochters heb een prachtige schoondochter en schoonzoon heb.
Apetrots.
Een vrouw die ik 44jaar ken, we waren 15 en 16 jaar. Ik ben een trots man en zorg goed voor mijn vrouw, familie en vrienden.
Multimiljonair in de liefde van mijn gezin en familie.

6.De prostaatkanker was natuurlijk ontzettend schrikken, zijn de controles nog steeds elke keer goed?

Alle controles zijn heel goed.
Ik ben geopereerd in Duitsland en nu elke half jaar ga ik op controle, dat betaal ik zelf omdat ik wil weten of het allemaal nog gezond is en goed blijft gaan met mij.
Echo’s urine en bloed word er genomen en dan weet je weer of alles goed is.

7.Wil je je boek niet in de boekhandel hebben liggen zodat mensen ze daar kunnen kopen?

Ja absoluut, er is al veel naar gevraagd en lokaal wil ik het ook wel, maar ik denk dat het eind van het jaar begin volgend jaar ben ik ze allemaal wel kwijt dus om ze nou in de boekhandel te laten leggen is voor mij niet nodig.
Als ik eindelijk thuis ben van werk en sportschool wil ik even niks, en met dit soort ondernemingen moet je er wel tijd voor hebben.
Promotie maken, contacten onderhouden, plannetjes maken, noem maar op.
Als ik weer vakantie heb en de boekhandels rond kan gaan, leg ik er 50 neer bij elk, en als die over een half jaar verkocht zijn dán wil ik inderdaad wel gaan kijken om er grotere oplages van te maken en over Nederland te verspreiden.

8.Hoeveel invloed heb je gehad op hoe het boek eruit ziet?
Heb je veel overgelaten aan anderen of hebben ze het echt gemaakt zoals jij dat wilde?

Ik heb het gewoon aan hun overgelaten, eerst wilden ze het ‘Sjef van het kamp de sloper’ noemen maar dat werd later deze titel.

9.Wat mij opvalt is dat je vrij emotioneel/ gevoelig bent in het boek, ben je dat altijd geweest of is dat gegroeid naarmate je ouder werd?

Nee dat is altijd wel zo geweest, natuurlijk wordt dat later meer naarmate je ouder wordt, omdat het leven je vormt.
Ik kan heel hard zijn, maar 2 minuten later heb ik daar dan wel meteen weer spijt van.
Ik moest bijvoorbeeld mijn vader het eerste exemplaar geven, stond ik daar samen met 10 andere mannen te janken als een stel kleine kinderen, ik kon mijn verhaal niet eens meer afmaken.
Als mijn kleindochter morgen thuiskomt dat ze in de prijzen is gevallen met paardrijden, dan pink ik ook nog ff een traantje weg.

10.Ben je nog steeds zo’n danser? Of vooral aan het dansen in de ring met Nieky.

Op een feestje doe ik heel graag dansen.
En ik zeg altijd, als je niet kunt dansen kun je ook niet kickboksen, dus ja ik dans in de disco met mijn prachtige vrouw en met Nieky in de ring, das een feit.

11.Zouden jullie ooit nog eens een reality soap doen maar dan nóg meer over het kickboksen? (Meer de diepte in en persoonlijker)

Dat zouden we wel willen.
Voor Nieky zijn carrière is het vorige op tv ook een boost geweest en ook wat meer achtergrond geluid werd erin gegeven.
Woensdag bijvoorbeeld, zat ik in de bar wat te drinken en toen zei iemand tegen me ‘jij bent tocht ook van televisie?’ dat vind ik mooi.

12.Je hebt het aan de telefoon erover gehad dat je graag een tweede boek wil (laten) schrijven, die meer gaat over Nieky z’n carrière samen met jou, en je hebt het dan over pas over 20 jaar.
Waarom dan pas? Er is nu toch al meer dan genoeg over te vertellen?

Dat weet ik dan niet, en ik leg me er even bij neer dat ik eerst deze boeken kwijt wil en daarná wil ik verder gaan aanpakken.


13.Wil je zelf nog iets kwijt waar nog niet de aandacht voor geweest is die je wilde?

Nee, ik heb heel veel gezegd en alles heb ik nu wel aan je verteld denk ik.
En dat er door jouw stukken en dit interview weer nieuwe boeken worden verkocht vind ik helemaal mooi.
Mensen moeten het mooi vinden, en er trots op zijn, dát vind ik belangrijk.

Meer vragen had ik niet, maar ik zal je eerlijk zeggen, ik heb anderhalf uur met Sjef aan de telefoon gehangen, hij heeft me laten lachen, maar ook laten huilen.
Hij verteld dingen die mijn verstand te boven gaan, mensen…meisjes die gepest worden en niet meer in dit leven willen zijn, maar na een paar pads lessen bij Sjef en Nieky gingen ze sterk en krachtig naar huis met de wil om door te gaan.
Prachtige verhalen heeft Sjef mij (en mijn man die zelf thai en kickbokser is) verteld.

Ondertussen hebben wij er een lieve vriend bij gekregen die de naam Sjef Weber draagt, en waar wij een privé training van krijgen, eens kijken of we die 3x 3minuten volhouden….Sjef zegt van niet…. To be continued….

Wil jij na het lezen van mijn recensie én dit onwijs toffe interview nu ook een echte ‘Sjef de Sloper’ hebben?
Bestel hem dan snel bij Sjef zelf, en vergeet er niet bij te zetten of je er wat in geschreven wilt hebben, want dat doet hij met liefde zegt hij zelf.

Hoe gaat het bestellen?
Nou heel simpel….
Je maakt €19,95 over op bankrekeningnummer NL12 INGB 0002 4140 37 t.n.v J.P.H Weber en je vult je gegevens (naam en adres) in bij de omschrijving en klaar is kees…uuh Sjef.