Boekenfreaks

GEEF MIJ MAAR EEN BOEK – Woeste Willem

GEEF EEN BOEK KADO!!


Vanaf 12 juni ligt de prentenboek-klassieker ‘Woeste Willem’  van Ingrid en Dieter Schubert in de boekhandel voor € 2,50. De titel is gekozen binnen de jaarlijks terugkerende leesbevorderingscampagne ‘Geef een prentenboek cadeau’, die als doel heeft ervoor te zorgen dat alle kinderen opgroeien tussen de boeken – ook de kinderen die, om welke reden dan ook, thuis geen boeken hebben.

Het boek is in verschillende boekhandels te doneren aan kinderen voor wie boekbezit niet vanzelfsprekend is. Door samen te werken met verschillende organisaties op het gebied van geletterdheid en armoedebestrijding spant de stichting zich in om taalachterstand tegen te gaan.

Wat doet Boekenfreaks ermee?

Ook wij van Boekenfreaks willen natuurlijk zoveel mogelijk helpen om iedereen aan het lezen te krijgen, en dus ook de kleintjes onder ons. Daarom hebben we een paar exemplaren aangeschaft die wij gaan neerleggen op verschillende kinderrijke plekken in de buurt. Wij hebben er een briefje bij gedaan dat het een doorgeef boekje is en dat ze het mogen meenemen en lezen, maar daarna zelf ook weer moeten doorgeven of neerleggen op een (kleine)kinderrijke plek. Hopelijk bereiken wij dan met z’n allen heel veel kindjes die ontzettend kunnen genieten van iets dat voor ons een kleine moeite is, en wat wij met liefde doen en vooral super tof vinden om te kunnen doen.