Boekenfreaks

Welk dier woont hier? – Marie Urbànková & Magda Garguláková

Weer hebben wij een mooi en erg leerzaam boekje in handen. Met dit boekje kunnen jij en je kindje gaan uitvinden welke dieren waar wonen, en of jullie dat al goed weten. Lees maar snel wat ik van dit boekje vind want ik weet zeker dat jullie dit ook heel leuk vinden.

Dit boekje is super leuk voor de kleintjes (stiekem ook voor mij). Aan de uitsparingen met het pijltje erop kun je trekken en dan laat een groen lachebekje zien of het dier ergens wel of niet thuis hoort

Het is het perfecte boekje om te leren, je kindje heeft antwoord op de vraag ‘welk dier waar woont’ en daarna kan hij of zij zelf aan het pijltje trekken om te kijken of het antwoord goed is. Als het kaartje helemaal uit het boekje is getrokken dan staan op de kaart nóg meer dieren die daar, in dat betreffende gebied, thuis horen. Een ontzettend leuk concept waardoor de kleintjes spelenderwijs leren welke dieren waar thuis horen. Het lettertype dat gebruikt wordt in het boekje is lekker kinderlijk, lekker groot en heel erg speels, super leuk. De illustraties zijn simpel en duidelijk, er kan geen verwarring (ontstaan op wat voor manier dan ook) naar welk dier je kijkt, en voor kleintjes is dat natuurlijk wel erg handig. Wel hebben alle dieren hun eigen ’twist’, zo is de neushoorn behoorlijk vierkant

en het hert erg driehoekig, en dat is dus erg leuk gedaan, lekker speels. Het boekje zelf is lekker dik, dus je kunt met een gerust hart je kindje het boekje zelf laten vasthouden zonder dat het acuut stuk zal gaan, ook de bladzijden zelf zijn (vanwege de schuifbladen) ook vrij dik en dus klinkt hetzelfde verhaal daarvoor.

Wil je dit ontzettende leuke boekje ook voor jouw mini Boekenfreak aanschaffen? Dat kan uiteraard bij De Vier Windstreken of in jouw favoriete boekhandel.