Boekenfreaks

Het onhandige vleermuisje – Nanna Neßhöver & Wiebke Rauers

Vera, Vera wat ben je leuk. Dit onhandige vleermuisje steelt meteen vanaf de cover al je hart, waarom dat weet je alleen als je het boekje leest maar hier kun je alvast lezen wat ik van Vera vind en waarom.

Vera is erg onhandig doordat ze zulke grote voeten en gigantische vleugels heeft, maar het meest gekke aan Vera is nog wel dat ze overdag wakker is en ‘snachts heerlijk slaapt. Hiermee zet ze de hele vleermuisgemeenschap wel een beetje op z’n kop, want de andere vleermuizen gaan juist op pad als Vera haar pyjama aantrekt. De avonturen die Vera beleeft overdag maken haar blij. Ze maakt bijvoorbeeld vriendjes of overwint angsten.

Maar ze leert ook veel van de dingen die ze meemaakt.

Er staan zes bedtijd verhaaltjes in dit boekje, met allemaal hun eigen charme en lessen. Het zijn geen super lange verhalen, maar wel iets langer dan veel andere verhaaltjes die je kent voor het slapen gaan, en dat is wel fijn, want te kort is ook niet leuk.

Vera is een behoorlijk ondernemend typetje, want ook al laat ze door haar gigantische vleugels en grote voeten overal chaos achter, ze gaat op ontdekking uit en beleeft heel veel. Dus Vera proberen tegen te houden heeft geen zin, ze gaat toch wel.

Wat heel lief is, en natuurlijk ook goed voor kinderen ter herkenning, is dat het eind van de verhaaltjes áltijd hetzelfde is. Je sluit Vera na het eerste verhaaltje al in je armen, ze is heel aandoenlijk met haar grote voeten en vleugels, maar haar onbevangenheid zorgt ervoor dat ze je helemáál inpakt. De illustraties zijn ontzettend mooi en heel leuk gemaakt, je ziet Vera echt afgebeeld worden zoals verteld wordt hoe ze is en eruit ziet. Dit ontzettende lieve leuke boekje met Vera en haar super avonturen is niet alleen maar leuk, achterin het boek wordt nog wat verteld over vleermuizen en dat het helemaal niet zo goed met ze gaat, maar dat wij kunnen helpen. Ook komen we erachter dat Vera gebaseerd is op de grootoorvleermuis, en kijk maar eens met papa en/of mama hoe schattig die zelfs in het echt is.

Dit ontzettende leuke boekje kun je kopen bij Uitgeverij De Vier Windstreken zelf, of natuurlijk bij jouw eigen favoriete boekhandel.