Boekenfreaks

Vraag het aan Veerle – Renée Olsthoorn

‘Vraag het aan Veerle’ is het eerste deel uit de zwetende en opzwepende sportschool trilogie van Renée Olsthoorn.


Veerle is regelmatig te vinden in de sportschool, dus wanneer er een vacature vrijkomt hoeft ze niet lang na te denken. Ze mag dan psychologie gestudeerd hebben, die banen liggen niet voor het oprapen. En zeg nu zelf, wie wil er nu niet sporten en geld verdienen tegelijk. Ze wordt namelijk aangenomen als baliemedewerkster én Zumba-instructrice. Helaas is haar moeder wel enthousiast, maar haar vader is één brok verwijt en frustratie over Veerle’ baan, en daar baalt Veerle goed van.

Wat vind ik van dit boek;

Van de cover alleen al wordt je vrolijk, lekker kleurrijk, vrolijke dansende meiden te zien en het lettertype is ook speels. De uitdukking ‘grosso modo’ ken ik niet en stort mij ook wel een beetje in een vlot verhaal als dit, het is namelijk niet echt een spreekterm die je(veel) hoort. De titel kom je vrij in het begin van het verhaal tegen, misschien had je al verwacht wat de titel inhoud maar misschien ook niet, ik vind het leuk bedacht. Wat ik wel jammer vind is dat de timeframes niet kloppen, bijvoorbeeld een uur vrij hebben en na een klein gesprekje zeggen dat ze er verder moet omdat het uur voorbij is.  Op het eind krijg je als lezer een compleet onverwachte verrassing voor je kiezen, die je grote ogen en huiveringen bezorgd. Een heerlijk verhaal waar je in één adem doorheen dendert. Je moet wel echt houden van het typische ‘meiden onder elkaar’ sfeertje, anders trekt je het verhaal misschien slecht. Maar ik vind het heerlijke verhalen om te lezen, omdat je hierbij geen complete theorieën moet uitdenken of doordenken, maar lekker kan lezen zonder poespas (ook wel een s fijn om tussendoor te lezen toch).

Wil jij dit eerste deel van deze trilogie nu ook lezen, dan kun je hem bestellen via  Uitgeverij Zomer en keuning, of bij je favoriete boekhandel.