Boekenfreaks

Niemand zoals Zoë – Renée Olsthoorn


In dit tweede deel van de sportschool trilogie volgen we Zoë op de voet. Een trouwambtenaar die niks meer wil weten van mannen na haar ex, of…. ligt het toch wat genuanceerder?

Philomena is twaalf en een typische prepuber. Zoë vind het maar wat moeilijk om op sommige momenten met haar dochter om te gaan. Zeventien jaar was Zoë nog maar toen ze zwanger raakte van Philomena. Nu is ze één van de meiden van de Zumbies, zo noemen de meiden die zumba les volgen zichzelf. Zoë is trouwambtenaar dus aan bruiloften en liefde geen gebrek, maar zelf weer aan de liefde beginnen moet ze niet meer aan denken. Maar wanneer ze op de bruiloft van Veerle (van het eerste deel van de sportschool trilogie vraag het aan Veerle’) ten dans gevraagd wordt door een wel hele knappe man, gebeuren er in rap tempo dingen die Zoë even niet had zien aankomen.

Wat vind ik van dit boek;

De uitdrukking ‘als een boer met kiespijn’ komt mij iets te vaak terug, zo vaak dat het bijna irritant wordt. Wat in het eerste deel echt een roddelkrant leek, is dat nu veel minder of eigenlijk niet, het leest (vooral in het begin) minder soepel en leuk weg vind ik. Er zit ook wel een klein educatief tintje aan het verhaal, of educatief is misschien een groot woord, maar bewustwording van sommige dingen. En dat vind ik wel fijn aan verhalen als dit, ze lezen makkelijk weg maar laten je ook van dingen bewust worden. Naar het einde toe ‘duurt het wat lang’ en dan inééns is het einde, dat ‘overviel’ me wel een beetje. Ook de cover is echt weer passend en leuk, je ziet Zoë sporten en de kleuren zijn ook echt weer top gekozen.

Wil jij dit tweede deel van de trilogie nu ook lezen? Dan kun je hem bestellen via Uitgeverij Zomer en Keuning of bij je favoriete  boekhandel.