Boekenfreaks

Plankgas Sabine – Renée Olsthoorn


Het super toffe maar helaas laatste deel van de sportschool trilogie. Dit deel heeft wel een heel ander karakter dan de twee eerste delen, maar het komt goed, dat beloof ik.

Sabine Spree is ambulance chauffeur en leeft voor deze baan en de vaart en spanning die het heeft. De liefde….dat is een heel andere tak van sport waar niet zo’n vaart in zit. Wanneer ze een bekende als slachtoffer tegenkomt tijdens haar werkdag verandert er van alles. Het is een mooie jongen, maar of het echt iets voor haar is? Ondertussen is ook de broer van haar collega, een SEH medewerker, tot over zijn oren verliefd op haar. Maar Sabine heeft alleen maar oog voor haar nieuwe vlam. Hij mag dan een beetje een rare snuiter zijn, knap en lekker is hij zeker.

Wat vind ik van dit boek;

Het begint heel vervelend, althans een personage heeft een heel naar karakter vind ik, ik krijg er de kriebels van. Zulke leuke, zoetsappige en gezellige verhalen als de eerste twee delen zijn, zo vervelend vind ik dit verhaal. De hele setting geeft mij kriebels en dat vind ik jammer. Pas op 3/4 van het verhaal vind ik het wat fijner gaan lezen. De manier waarop Renée schrijft is heerlijk, lekker easy going en geen moeilijk gedoe. Gewoon een lekker ‘girls night in’ verhaal. En eerlijk is eerlijk, de loop van het verhaal is wel echt van deze tijd, en dit soort verhalen zijn er helaas meer dan je beseft. Er zit van alles in het verhaal, van liefde tot wanhoop en van oprechte interesse naar dreiging, echt een heerlijk verhaal. De drie boeken passen feilloos naast elkaar in de boekenkast qua uiterlijk, er kan geen misverstand over ontstaan dat ze bij elkaar horen. Er zijn meer Zumba meiden dan deze drie, dus stiekem hoop ik dat Renée de ‘Zumbies’ nog niet zat is en de rest mag volgen.

Wil jij dit laatste deel (of alle delen) van deze trilogie lezen? Bestel dan snel via Uitgeverij Zomer en Keuning of je favoriete boekhandel.