Boekenfreaks

Villa Gladiola – Tjeerd Langstraat

Weer een spannend verhaal van de hand van Tjeerd. Want schrijven kan hij wel hoor. Ik ben altijd weer blij dat ik uit mijn ‘comfort zone’ stap qua genre, want anders zou je dit soort fijne boeken moeten missen.

Waar gaat het verhaal over?

’81, Agent Jan Vos wordt naar een gevonden overschot in de Waal gestuurd omdat de rest van zijn collega’s al op pad zijn. Johan Maenhout de jonge schrijver blijkt de gevonden persoon te zijn, wie kent hem niet…. maar hij is niet overleden?….
Heden, Jan denkt terug aan de eerste vrouw die gevonden is drie jaar geleden. Op de slotdag van de Nijmeegse vierdaagse, ze heette Ann, bijna een jaar later werd ze pas gevonden, negen maanden om precies te zijn. Twee jaar geleden hetzelfde verhaal met een andere vrouw, en nu is Amélie vermist, eind deze maand negen maanden geleden. Vos doet meer dan zijn best om Amélie levend te vinden. Maar doordat zijn weekwijze nogal controversieel is wordt dat niet erg gewaardeerd en dat levert een hele vervelende tijd op, zeker omdat Vos er dieper in zit dan hij zelf ooit had kunnen denken.

Wat vind ik van dit boek;

Vos is een doordouwer met een grote bek, óf je kunt dat waarderen óf je vind het vreselijk, maar daardoor leest het boek wel als een tierelier. Het blijft spannend tot het einde over het hoe, wie en waarom. Wel kan ik mij heel erg aan open einden irriteren, vooral omdat ik wil dat de dader gepakt wordt of weten hoe nu verder gaat, dus ik vind dat dan altijd wel weer een beetje jammer, tenzij er natuurlijk een vervolg komt 😉 Dit verhaal is super goed in elkaar gezet, al had ik vrij snel de echte dader wel in het vizier, maar dat was meer gewoon a gut feelin’ dan dat het verhaal het verklapte. Wat soms wel wat jammer was, was de teveel detail, bijvoorbeeld een complete route die wordt verteld, en als je ergens niet bekend bent of iets dergelijks, heb je er geen beeld bij en lees je (voor jou) heel veel nutteloze straatnamen. Maar al met al een onwijs spannend verhaal waarvan het einde je tenen doet omkrullen en je haren omhoog doet staan. Stiekem hoop ik nog op een vervolg want Tjeerd heeft wel een heerlijke manier van schrijven en het leest heerlijk weg.

Wil je ook genieten van Jan Vos en zijn eenmansacties? Tjeerd zijn boeken kun je bestellen bij Jalapeno books