Boekenfreaks

Miss Poes – Kees Opmeer

Boekenfreaks heeft weer een ontzettend leuk boekje mogen lezen van Scrivo Media. Miss poes. Een verhaaltje vol taalgrapjes en openstaan voor het ondenkbare.


Hond Hek verteld over zijn leven aan de ketting en hoe poes Maribel, hem altijd weet te treiteren door nét buiten bereik te gaan liggen. Maar dan gaat hij op zoek naar een uitweg van dit uitzichtloze gedoe. Hij vraagt dieren om hem heen om hulp, maar of dat nou van enig nut is?

Wat vind ik van dit boek;

Hek is ontzettend grappig ondanks zijn uitzichtloze leventje aan de ketting. Zelfs als Hek iets normaals verteld maakt hij woordgrapjes. Ik weet dat het boekje draait om dit soort grapjes maar zoveel? Ik lees alleen maar woordgrapjes bijna. Echt super amusant en vermakelijk, ik geniet echt van dit boekje. Hek is een echte lekkere Lobbes, een goedzak, en ook echt wel een beetje een zielenpiet eigenlijk, door de ketting en het nare getreiter van Maribel. Eigenlijk is dit verhaaltje best wel een beetje zielig en gemeen, maar alleen goed of alleen slecht bestaat niet, dus laat je maar verrassen.

De titel slaat op meerdere dingen in het verhaaltje, en dat vind ik heel erg leuk gedaan.

In dit verhaaltje kun je vele lessen leren en wijsheden opdoen. Van hoop houden tot na blijven denken ook al doet iemand je erg pijn en van genieten van het leven tot geloven in iemand waarvan je niet had verwacht dat je daar in kon geloven. Het is een zielig en gemeen maar ook echt wel een prachtig en lief verhaaltje. Eigenlijk is het alles in één. Hek sluit je vrijwel meteen in je hart omdat hij zo lief en naïef is, maar ook een goed hart heeft ondanks het foutje dat hem aan de ketting heeft gelegd.

Dinie de Zeeuw heeft weer ontzettende leuke mooie illustraties gemaakt en brengt Hek echt tot leven.

Omdat de makers van het boek elke hond een beter leven gunt dan aan een ketting, doneert de uitgever van ieder verkocht boek 1 euro aan het Provinciaal Drents Dierentehuis in Beilen.

Hoe mooi is dat, en zeker een extra duwtje voor je als je nog niet zeker weet of je dit boekje zou willen aanschaffen.

Je kunt Miss Poes bij Scrivo Media bestellen. Hooggevoeligheid is de rode draad in hun fonds, maar ze hebben ook veel boeken over aanverwante thema’s.