Boekenfreaks

Mijn vaders draak – Ruth Stiles Gannett


Boekenfreaks heeft weer een pareltje van de bovenste plank in handen. Een prachtig groot boek met een cover om in weg te dromen. De hernieuwde uitgave van ‘mijn vaders draak’ is een prachtige aanvulling voor in de Kinderboekenkast.


Elmer ontmoet een pratende kat die hem verteld over een plek die Wilde Eiland heette, en waar een draak woont die hulp nodig heeft. De kat kan helaas niet meer terug, maar Elmer gaat met alle aanwijzingen van kat op pad. Eenmaal op het eiland aangekomen blijkt het allemaal een stuk gevaarlijker en zal Elmer allerlei listen moeten verschijnen in de draak te vinden en de tocht over het eiland te overleven.

Het avontuur van vader gaat alle kanten op. Van heel zelfverzekerd naar heel onzeker, van weten waar hij heen moet, tot verdwalen op een eiland en rennen voor zijn leven. Dit verhaal is voor het eerst gepubliceerd in 1948 en was vanaf dag één een succes. Het verhaal is geschreven door Ruth Stiles Gannett en de illustraties zijn van haar stiefmoeder, Ruth Chrisman Gannett. Deze uitgave die hier op Boekenfreaks staat, is verrijkt met illustraties van Helen Pèrez García. Alle illustraties zijn prachtig, zowel die van Ruth als van Helen.

Wat vind ik van dit boek; 

De sterren, de maan en de vleugels zijn van ‘goud’ en zien er super mooi uit, het brengt de cover tot leven (op de foto hieronder heb ik het geprobeerd vast te leggen, maar dat is erg lastig, zo mooi als het werkelijk is zie je het niet op de foto). Het is een heel lief verhaal, een klein beetje spannend met al die gevaarlijke grote dieren, maar gelukkig is Elmer heel erg vindingrijk. Het verhaal mag dan oud zijn, het is door deze hernieuwde uitgave compleet in een hedendaags jasje gegoten, inclusief nieuwe illustraties, die de oude illustraties niet overschaduwen maar aanvullen. Voor het eerst is dit avontuur verkrijgbaar als prentenboek. Echt een prachtig boek, een schitterend hoopvol prachtig verhaal en een aanwinst voor in je kinderboekenkast.

Je kunt precies zien welke illusies van nu, en welke van vroeger zijn. Het contrast is heel mooi gedaan/gemaakt en laat je genieten van oud en nieuw. Het mooie is dat niet àlle illusies helemaal nieuw zijn, het zijn ook de oude illustraties, maar dan net even anders ingekaderd, waardoor ze compleet anders lijken maar toch de oude illustratie zijn in een nieuw jasje. Ik vind het echt heel heel mooi gedaan. Chapeau!

Wil jij dit prachtige oude verhaal in zijn nieuwe jasje nu ook in je mooie boekenkast hebben dan kun je hem gewoon bestellen via Baeckens books