Boekenfreaks

Jane Doe Deel2 – Sleutel der zielen – Jeremy Lachlan


Ja ja, weer een deel van Jeremy Lachlan onder de Boekenfreaks aandacht, wat zijn dit geweldige boeken zeg, en we hopen heel snel het volgende duologie te mogen ontvangen.

Jane Doe verkeert in groter gevaar dan ooit. Haar vader zit nog steeds gevangen. Het Slot, die heilige plek tussen alle dimensies, is stervende. De kwaadaardige Roth is naargeestig op zoek naar de mythische Bron van alle Dimensies met daarin de Oerzee. Alsof dat niet erg genoeg is, heeft Jane ontdekt dat zij de sleutel vormt die hem kan tegenhouden en de Anderwerelden kan redden. Het probleem? Ze is terechtgekomen in Arakaan, een van de Wegkwijnende Landen én Roths thuiswereld. De inwoners daar hebben ook nog een aantal verrassende geheimen. Met wat hulp van haar vriendin, de pyromane Violet, en hun twijfelachtige bondgenoot Hector, moet Jane al haar moed bijeenrapen om niet alleen haar lotsbestemming te accepteren, maar ook haar grootste angst onder ogen te zien. Zelfs als dat betekent dat ze alles kwijtraakt wat haar dierbaar is. Er zijn zandstormen. Er zijn schorpioenen. Er zijn nieuwe vrienden. En vijanden. Het lot van alle zielen in alle werelden hangt aan een zijden draadje.


STRAP IN….
HOLD TIGHT….
THE MANOR’S ABOUT TO EXPLODE ! ! ! !

Het verhaal van Jane gaat verder. Jane weet nu alles, of in ieder geval heel veel, over haar verleden en dat sloeg in als een bom, haar ouders dat is een verhaal apart, en Jane is ook niet helemaal wie ze dacht dat ze was…..of zeg maar gerust eigenlijk helemaal niet. Ze zit opgesloten in Arakaan, de thuiswereld van Roth, de slechterik in het verhaal met z’n rottende stink adem. Elsa haar blijkbaar niet zo moeder, is niet zo aardig of überhaupt het soort persoon als waarover Jane had gedroomd of op had gehoopt, maar een zuiplap die niks van haar wil weten. Toch hebben ze elkaar nodig om deze ellende tot een goed einde te brengen. Het vergt offers en geven en nemen om dat voor elkaar te krijgen, van iedereen. Jane, Violet en Hector blijken toch een hechter team te zijn dan ze in eerste instantie hadden gedacht en dat is de ene keer beter voor de teamspirit dan de andere keer.

Wat vind ik van dit boek; 

Weer zo’n prachtige cover en met kleuren die je voelt en ziet als je aan Arakaan denkt, en weer met de glanzende figuren op de cover. Echt weer heel mooi. De verrassingen vliegen je in dit deel om de oren, niets en niemand is wat of wie hij of zij lijkt en ze brengen het verhaal in een stroomversnelling. Er zit een ontzettend schattig tintje in dit hele verhaal, wat dat is moet je natuurlijk zelf ontdekken maar het vertedert wel en het geeft het verhaal en stukje liefde mee dat hij wel kan gebruiken. Violet en Hector krijgen ook een grotere rol in dit deel wat ook heel tof is omdat je ze dan beter leert kennen, en een echte aanwinst zijn ze absoluut. Het meest zenuwslopende en spannende is toch zeker wel hoe alles gaat aflopen voor en met Jane (maar dat is ook best wel logisch haha) en of Jane haar krachten, o.a aardbevingen veroorzaken, onder controle kan krijgen voordat ze alles verwoest dat ze nog nodig heeft of juist wil repareren. Er zijn ontzettend veel onzekere factoren in dit deel, zoals ik eerder al zei, niemand is wat hij of zij lijkt en Jane zal op haar intuïtie af moeten gaan om dat te bepalen. Lachlan heeft een hele fijne manier van schrijven, heel vlot, spannend en doet je verlangen naar meer, helaas blijft dit verhaal een duologie (tweeluik). MAAAAR er komt nóg een duologie (tweeluik) aan dus we hebben zeker iets om naar uit te kijken. Het einde is GE WEL DIG, onthutsend, verdrietig, hoopvol maar vooral verrassend, wauw wat kan die Jeremy schrijven. Ik verheug met op het volgende duologie. Ik ben een nieuwe Lachlan-fan.

En gelukkig,


Dus we wachten met smart op meer Jeremy Lachlan en Jane Doe.

                   

Doolhof Der Dimensies                                          Sleutel Der Zielen