Boekenfreaks

Draakje vurig en de spiegel – Josina Intrabartolo, Janneke van Olphen met Illustraties van Martine Goudappel

Deze keer mocht Boekenfreaks het prachtige boekje over Draakje vurig recenseren. Dit boekje is erg waardevol vind ik, omdat het er vooral over gaat hoe je kinderen kunt zien en helpen die ‘anders zijn’, kinderen die een andere belevingswereld of manier van handelen hebben dan andere kinderen.

Draakje Vurig gaat winkelen, maar dat loopt wat uit de hand. Als hij weer thuis is, ziet hij in de spiegel een dom, lelijk monster. Gelukkig heeft zijn moeder een andere spiegel…

De omslagillustraties laten je al genieten van draadje vurig, en wanneer je de binnenkant van de omslag ziet, zie je draadje vurig met alle bewoners uit het boek. Wat ontzettend leuk is, is dat het verhaaltje in rijm is geschreven en ik vind dat wel heel goed bij draadje vurig passen…. al kan ik je niet echt vertellen waarom, het klopt gewoon. De illustraties zijn ontzettend mooi en je wilt ernaar blijven kijken omdat ze zo mooi, leuk en grappig zijn maar ook omdat ze gemixt zijn met foto’s (echt beelden).

Dat kun je op de foto hieronder heel goed zien

Intens, worden kinderen die een combinatie van hoog sensitief zijn en een sterke wil hebben genoemd, ze vallen op, waar ze dan ook zijn. Het gedrag van de omgeving bepaald of een kind een goed of slecht zelfbeeld gaat creëren. Dat is allemaal te lezen op de bladzijden achterin het boek. Want dit boekje ziet er niet alleen ontzettend leuk uit, het heeft ook een educatief doel, vooral voor ouders en leraren. Het verteld over kinderen die de combinatie van HG en SW (Hoog Gevoelig en Sterke Wil) hebben.

Josina Intrabartolo is een auteur van diverse kinder- en opvoedboeken bij Uitgeverij Scrivo Media. Josina heeft 18 titels op haar naam staan, waaronder kinderboeken over de hooggevoelige Langmuts en een boekenreeks over de enthousiaste Draakje Vurig.

Op haar website
https://hooggevoeligekinderen.nl/author/josina/

Vind je nog veel meer informatie over hoog gevoelige kinderen. Ook weer een prachtige website die zeker het bekijken waard is. Is het niet omdat je een hoog gevoelig kind hebt dan is het ontzettend informatief om te bekijken en er meer over te leren.

Deze blog is bedoeld om zoekende ouders, leerkrachten, grootouders en andere belangstellende op een laagdrempelige manier te laten kennismaken met hoog gevoeligheid en aanverwante onderwerpen. De gepubliceerde artikelen zijn grotendeels van de hand van auteur Josina Intrabartolo (tenzij anders vermeld). Zij zijn in veel gevallen eerder gepubliceerd, onder meer op de Facebook-pagina van Scrivo Media.

Janneke van Olphen schrijft veelvuldig blogs
op haar website
https://gevoeligheidgrootbrengen.nl/

die erg interessant zijn en die echt het lezen waard zijn, ook schreef zij eerder het boek ‘het hoog gevoelige kind met een sterkte wil’. Cursussen, themadagen, opleidingen en workshops, niets lijkt Janneke teveel. Ook verzorgd zij consulten voor bijvoorbeeld voor ouders met HG en SW kinderen of HG ouders.

Deze blog gaat over de boek presentatie van ‘draadje vurig en de spiegel’ en laat je heel duidelijk zien waarom dit boekje is geschreven.

https://gevoeligheidgrootbrengen.nl/draakje-vurig-en-de-spiegel/


Ik persoonlijk vind boekjes als deze een aanwinst voor de samenleving omdat ‘niet standaard’ of ‘anders zijn’ nog altijd in een verdomhoekje zitten, terwijl wanneer er wat meer duidelijkheid geschept wordt over waarom iemand iets doet, over het algemeen de oordelen al een stuk minder zal zijn.

**sommige stukken tekst heb ik letterlijk van de websites overgenomen, om zo de informatie zo puur en duidelijk mogelijk en uit eerste hand te houden**

Op Scrivo media kun je het prachtige boekje bestellen.