Boekenfreaks

Het verborgen land Deel2 – De terugkeer van de tovenares – Chris Colfer


Dit tweede deel van de serie is zo mogelijk nóg spannender en indrukwekkender dan het eerste deel.
Chris Colfer does a great job being a writer, zullen we maar zeggen.

Waar gaat het boek over;

In het verborgen land begint het geweldig.
Doornroosje geeft zelfs een groot feest samen met haar onderdanen, omdat het al een jaar lang goed gaat in het rijk, méér dan goed.
Maar wanneer het feest is afgelopen lijkt het tij te keren.
Alexandra en Koen pakken in de echte wereld de draad weer op, al lijkt dat iets lastiger dan gedacht.
Vooral Alexandra denk veel terug aan de tijd die ze in het verborgen land hebben beleefd en wil graag weer terug.
En als je oma de goed fee van Assepoester blijkt te zijn is er zoveel meer mogelijk, toch?
Maar sinds de dag dat oma ze beloofde te leren toveren als de tijd rijp was, ondertussen een jaar geleden, hebben ze haar niet meer gehoord en gezien en maken Koen en Alexandra zich heel boos maar ook zorgen om hun oma.
Maar niet alleen om oma maken ze zich zorgen, het ergste gebeurd, Moeder Charlotte raakt vermist en alles wijst erop dat een oude bekende in het verborgen land weer terug is, en zint op wraak.

Wat vind ik van dit boek;

De humor is weer goed aanwezig, soms betekenen extra personages dat het verhaal een beetje ‘onderbroken’ wordt, maar met dit personage wordt het alleen maar beter.
Dit deel is zo mogelijk nóg spannender omdat Charlotte, de moeder van Koen en Alexandra is vermist.
Er gebeuren voorspelbare onvoorspelbare dingen (zo noem ik het maar, dingen die je verwacht maar eigenlijk ook weer niet), maar het verhaal wordt daardoor niet saai of afgezaagd, het zorgt er juist voor dat je steeds sneller wilt lezen in te zien wat er nog meer gebeurd.
Net als het eerste deel van het verborgen land ‘De strijd om de magische wens’ leest ook dit deel weer als een sneltrein, heerlijk.
Wraak en liefde liggen in dit deel dichterbij elkaar dan je lief is, het zorgt voor een verhaal dat je alle kanten op laat stuiteren met je gevoel voor bepaalde personages.
En dat is echt super gedaan door Colfer.
Door de verassingen die Colfer in het verhaal stopt ga je telkens weer even terug naar je jeugd om alle sprookjes na te lopen, of je nog een beetje weet hoe ze gingen, en ook dat is heel tof om te ervaren.
Ook ‘lees’ je weer een deel van het verhaal op de prachtig mooie omslag, de kleuren, de personages en de Gouden letters en ornamenten sluiten naadloos aan, en geven je een heel mooi, goed idee van wat je te wachten staat.
Misschien begrijp je ze nog niet voordat je begint, maar dat komt vanzelf, en eerlijk is eerlijk, het is een genot om naar te kijken.
Ik ben héél benieuwd naar wat Colfer voor het derde deel heeft verzonnen, want deel 3 ‘Een duistere waarschuwing’  komt 20 april uit in Nederland, en hopelijk komt deel 4 ook héél snel uit.

Ik vind deze verhalen echt een cadeautje, en nee niet alleen de verhalen, de complete boeken. Om te zien, om te lezen en om te hebben.

Wil jij deze geweldige boeken nu ook hebben? Bestel ze dan snel bij je favoriete boekhandel óf via Uitgeverij Fontaine.

Je kunt ook nog mijn recensie over Deel1 De strijd om de magische wens lezen om je geheugen nog even op te frissen