Boekenfreaks

Vechten of vertrouwen – Anastasia Melnytjenko

Dit is echt een boekje dat mij nauw aan het hart ligt, wij hebben namelijk ook dagelijks te maken met de vooroordelen over onze Bull Terriër, Chase, en dat is ook precies de reden voor Anastasia om dit boekje te schrijven.


Een heel verdrietig maar ook heel mooi verhaal, over de oude Baron die niet meer kan vechten en wordt gedumpt door zijn ‘baas’.
Echt heel mooi gedaan door Anastasia Melnytjenko.

Dit prachtig kleine boekje bevat een groots en belangrijk verhaal, vind ik. Het gaat over de oude pitbull Baron die bij de Bull Terriër ‘Vlekkie‘ en zijn vrouwtje Marina komt wonen. Dit boek is een vertaling van het oorspronkelijke Oekraïense boekje ‘Krapotsjka i Latotsjka’ van schrijfster Anastasia Melnytsjenko. Baron is een oude vechthond, hij moest vechten voor zijn leven, letterlijk, maar toen hij bleef verliezen werd hij door zijn baas gedumpt. Wanneer Vlekkie Baron vind, besluit Marina Baron mee te nemen en beter te maken, maar hij krijgt wel een nieuwe naam omdat ze niet weten dat hij Baron heet. Zo begint Baron z’n nieuwe leven, met een nieuws naam. Maar of Baron daar zo op zit te wachten?…

Wat vind ik van dit boek;

Wat ik heel fijn en goed vind aan dit verhaal, is dat Anastasia verteld hoe het écht zit met honden als dit. Pitbulls zijn geen gevaarlijke honden maar worden helaas zo gemaakt door sommige ‘mensen’. Het is ook wel echt een verdrietig verhaaltje, want Baron denkt dat er iets mis is met hem, omdat hij niet zo blij en gezellig is als Vlekkie, en geen idee heeft waarom Marina met hem wandelt en lief doet.
Niemand doet lief tegen hem, niemand.

Zelf hebben wij een Bull Terriër, Chase, super lief en ja ook voor ons dochtertje van 2 is hij een super broer.

Het boekje is er echt één die je in één ruk uit wilt lezen, omdat je zo graag wilt weten hoe het Baron vergaat.
Het leest heel fijn weg, en de teksten waar Vlekkie verteld, zijn meer dan vermakelijk.
Dat mensen deze honden zo verkeerd in schatten en dat blijven doen, is eeuwig zonde.

Want als je een trouwe kameraad zoekt zijn het wel de sterke rassen. Maar net als bij mensen, er is een grens en ga je daarover heen? Sjah dan is het foute boel.
Maar is dat niet bij elk levend wezen zo?!!!!

Hopelijk lezen mensen dit boekje en durven ze anders te gaan nadenken, of zich in ieder geval te gaan openstellen voor de waarheid.

Anastasia weet gelukkig een prachtig verhaal neer te zetten over deze prachtige, lieve, waardevolle maar sterke honden, en zet hiermee hopelijk een trend in, want ook deze honden verdienen een plekje in ieders hart.
Helaas kan ik niets vinden over Anastasia of het originele boekje ‘Krapotsjka i Latotsjka’, ik had daar graag meer over geweten en jullie daarover willen vertellen.

Wil jij dit prachtige boekje nu ook in handen hebben? Dan kun je deze uiteraard bestellen bij je favoriete boekhandel, of bij Uitgeverij De Vier Windstreken.


En Chase is niet alleen heel lief, hij is ook heerlijk lui en grappig