Boekenfreaks

Grote Panda & Kleine Draak – James Norbury

Wat een prachtig boek, en wat veel wijze lessen staan erin. Vele klinken cliché, maar als je ze zo leest zijn ze wel dé waarheid die je gewoon nogmaals moest lezen om te geloven. Samen met de illustraties komen de wijsheden echt wel binnen, maar neem wel je tijd want dit is geen boek om zomaar even uit te lezen. Je moet ervan leren.

Waar gaat het boek over;

Uitgeverij Fontaine heeft deze beschrijving bij het boek staan, en die is te mooi om niet te delen.

Twee geliefde vrienden, Grote Panda en Kleine Draak, reizen samen door de seizoenen van het jaar. Op hun weg zijn ze vaak verdwaald, en hoewel ze niet weten waar ze zijn, ontdekken ze veel mooie bezienswaardigheden die ze nooit zouden hebben gevonden als ze de juiste weg hadden gevolgd.

Samen onderzoeken ze de gedachten en emoties, ontberingen en geluk die ons allemaal verbinden. In de natuur leren ze hoe ze in het moment moeten leven, hoe ze vrede kunnen hebben met onzekerheid en hoe ze de kracht kunnen vinden om samen de obstakels van het leven te overwinnen.

Wat vind ik van dit boek;

Dit prachtige boek bracht mij in vervoering vanaf het eerste moment dat ik het zag, het ontroerde mij en bracht mij ook inzichten die ik soms niet heb/kan hebben. De cover is zo teder en mooi gemaakt, dat je ernaar blijft kijken, met Grote Panda & Kleine Draak onder de koperkleurige letters.  De verschillende jaargetijden geven verschillende wijsheden mee, allemaal even mooi, maar ‘winter‘ voelde het somberst en zwaarst aan voor mij. In ‘winter’ heeft kleine draak het vaak heel moeilijk en gek gezegd, past eigenlijk ook wel weer bij het gevoel dat ‘winter’ kan geven. De illustraties die James Norbury zelf maakt zijn intens, lief en prachtig gemaakt. Als je rustig de tijd neemt om de wijsheden in je op te nemen, en de illustraties erbij te zien(écht zien), raken ze je vol in je hart. De schrijver heeft met de opgedane wijsheden (die hij in zijn moeilijkste tijden heeft geleerd door boeddhistische filosofie en spiritualiteit te bestuderen) de hoop om de lezer te inspireren, en met deze wijsheden het leven wat makkelijker en mooier te maken, want het leven is mooi, maar je moet dat zelf wel kunnen zien. In mijn ogen zal hem dat zeker gaan lukken, want zo’n prachtig boek als deze kun je niet ontkennen. Ook zit er een ontzettend mooi leeslint bij met een glanzende bruine kleur, zodat je weet waar je bent, zonder enge ezelsoren te maken of je boek op zijn kop neer te moeten leggen en zo kapot te maken.

James Norbury is een kunstenaar die al zolang hij zich kan herinneren tekeningen maakt, het liefst van dieren. Hij woont samen met zijn vrouw en vijf katten en South Wales UK. James gebruikt verschillende materialen voor zijn tekeningen maar het de ouderwetse manier met pen, inkt, borstels en papier. Hij gebruik verschillende gereedschappen waaronder dippennen, zwarte inkt, water, fijne markers, een set vierkant, een liniaal, een keramisch palet, witte inkt, aquarelpapier, tissue, een scalpel en aquarelverven. (Bron Website van James Norbury)

Het boek is opgedragen aan iedereen die wel eens verdwaald is.

 

Wil jij nu ook dit prachtige en inspirerende boek in handen hebben om alles nog mooier maken voor jezelf in dit leven?! Wees dan snel, want in de boekhandels liggen misschien nog wat exemplaren te wachten, maar het boek is nu al in herdruk genomen, en zal dus in veel gevallen online pas weer vanaf 22oktober verkrijgbaar zijn. Dus beter nog, ga even langs jouw favoriete (fysieke) boekhandel, want de geweldige kaarten en tas die je hierboven- en onder ziet kun je bij je boekhandel verkrijgen.