Boekenfreaks

Feest op de boerderij – Image Books met illustraties van Tanja Louwers

Feest op de boerderij is een feest, zowel voor de ouders als het kindje. Zo ontzettend leuk concept is dit. Voelen is een grote draad in dit boekje en dat maakt het een hele beleving. Voor het kindje, maar ook voor papa en mama om te zien hoe er op dit boekje gereageerd wordt.


Wat vind ik van dit boek;

Dit is ook weer zo’n boekje waarbij ik geen inleiding schrijf, maar meteen vertel wat ik ervan vind.

Dit boekje is zo ontzettend leuk en vooral heel erg vrolijk, dat iedereen dit boekje graag zou willen hebben. Het vilt en de ruwe glitters maken het een echte voel belevenis voor je kleintje.

hieronder zie je wat ik met de vormen van vilt en de ruwe glitters bedoel

Mijn dametje is 15maanden, en ze was de eerste paar keer vooral heel erg geboeid door de ruwe glitters, de spiralen en andere vormen met vilt ontdekte ze pas de keren erna.

Het is allemaal nieuw, dus kijk niet gek op als ze er eerst niet echt super enthousiast van worden, Bodi wilde er ook even de tijd voor nemen. Maar als ik het boekje nu voorlees en laat voelen, gaat ze bij de laatste zin van het boek dansen (waarom? dat mag je zelf lezen), zo ontzettend leuk om te zien wat voor effect dit boekje heeft op je kindje.

De vormgeving van het boekje vind ik echt ontzettend leuk gedaan, de bladzijden worden stapsgewijs groter met ronde vormen in plaats van de standaard vierkant/rechttoe rechtaan vormen, en de randen zijn van vilt wat ook een heel leuk effect geeft. De kleuren springen van het boekje af zodat je kindje zich echt aangetrokken voelt door de vrolijkheid. Het verhaaltje zelf is echt ontzettend schattig en leuk, en het zorgt dat je kindje geboeid luistert, alles aanraakt en aanwijst, totdat het mysterie ontrafelt is. De dieren die in het boekje staan zijn (uiteraard) de makkelijkste en meest bekende en herkenbare dieren voor een kleintje, zoals onder andere het paard, de koe en de poes.

Ik ken geen boekje van Image Books  die niet tot de verbeelding en je vrolijkheid spreekt. Het leuke aan deze boekjes, want er zijn verschillende, is dat je er alles uit kunt halen wat je maar kunt verzinnen (als je maar een beetje creatief bent). Je kunt bijvoorbeeld dieren oefenen (met geluiden of welk dier het is), materialen voelen, verhaaltje voorlezen en ga zo maar door.

Ook de illustraties van Tanja zijn ontzettend leuk gedaan en brengen je een glimlach op je gezicht. Wanneer je op haar website kijkt kun je zien wat voor moois ze allemaal nog meer heeft gecreëerd.

Deze boekjes zijn leuk, educatief én vrolijk, wat wil je nog meer. Echt een leuke toevoeging in je kindjes boekenkast. Badpret in het wild’ is het andere boekje in deze serie, en als je nu nog niet overtuigd bent, kun je bij leesvriendje Sam een klein voorproefje (filmpje) zien van dit boekje. Ik zou zeggen ren naar de winkel of shop de boekjes bij leesvriendje Sam, want deze wil je niet missen in die (nu nog) kleine boekenkast.