Boekenfreaks

Behoed me niet – Anne – Marije Maris

Een klein stukje geluk in een klein briefje, dat is wat Anne–Marije in haar bundels doet. Je kunt uit haar gedichtjes halen wat jij nodig hebt en dat kan van troost tot inspiratie zijn.


Wat vind ik van dit boek; 

Brievenbusgeluk is de Instagram pagina van Anne-Marije Maris die je zou moeten volgen als deze gedichtjes je raken en je er meer van wilt, elke dag weer. Anne-Marije is brievenbusgeluk begonnen waarmee ze geluk- en troost momentjes creëert in de vorm van gedichtjes. Je kunt er je eigen boodschap in zien en daar kracht uit halen, of het gewoon als heel mooi beschouwen. Vaak genoeg zou ik willen dat ik zo’n woordkunstenares zou zijn als bijvoorbeeld Anne-Marije, iemand zoals zij weet een gedicht te schrijven die iets verwoord wat ik (en waarschijnlijk vele met mij) bedoelen wanneer ze even teveel voelen.

De ‘tussendoor gedichtjes’ zijn gericht aan de lezer als hart onder de riem en ze zijn mooi, ze raken je. Alle gedichtjes zijn ‘op de typemachine’ geschreven, behalve die tussendoor gedichtjes, die zien er allemaal anders uit, en veelal lijken ze ‘handgeschreven’.

Hieronder heb ik er een om te laten zien wat ik bedoel

Deze gedichtenbundel is de derde in de rij. Kopje onder’ kwam in 2020 als haar debuut bundel ter wereld, geef me je echt’ in 2021 en nu als opvolger van ‘kopje onder’ is er dan behoed me niet’. Deze bundel is de titel, maar ook een prachtig gedicht die als eerste geschreven staat en die je wel móét raken. De cover is heel simpel maar wel heel symbolisch gehouden, een nadenkertje dus. De titels van de gedichtenbundels en de omslagen zijn niet zomaar gekozen, en dat vind ik heel mooi gedaan, golven, trappetjes en zonnestralen geven (wat mij betreft) perfect het leven weer.

Anne – Marije Maris heeft ontdekt dat ze handlettering wel heel erg tof vind en is daar haar eigen kaartjes mee gaan maken. Veel leuker dan een gekochte voorgedrukte kaartjes toch. En hoe cool is het dat Anne-Marije van haar hobby haar werk heeft kunnen maken. Op haar website ‘Brievenbusgeluk’ vind je al haar kaarten, maar ook koffertjes, kalenders, specials en nog veel meer. Ik zou zeker even een kijkje nemen.

Alle bundels van Anne-Marije kun je bestellen bij Uitgeverij Palmslag. Uitgeverij Palmslag bestaat sinds 2006 en ze ondersteunen nieuwe en gevestigde auteurs. Ze richten zich met veel passie voor schrijven, lezen en boeken op literatuur, poëzie, non-fictie en populaire fictie uit. Een kijkje op hun website waard.