Boekenfreaks

Een speciale dag voor Broly en mama – Mijn Liefste Boek

Het nieuwste boek van Mijn Liefste Boek is ‘Een speciale dag voor.. en..’, een liefdevol boek met een prachtige boodschap over een kindje en een volwassene die samen een mooie dag beleven maar eerst moeten verzinnen wát ze gaan doen.


Waar gaat dit boek over;

‘Een speciale dag voor .. en ..‘, gaat over twee hoofdpersonen die samen een speciale dag hebben.
Samen met de hoofdpersonen (in dit geval Bodi en papa en Broly en mama) loop je mee in de reis naar het verzinnen van de mooiste speciale dag voor deze twee.
Dat wordt nog een hele beleving want een speciale dag verzinnen is nog zo makkelijk niet…of toch wel?

Wat vind ik van dit boek;

Het boek is echt weer in de stijl van Mijn Liefste Boek zodat het je collectie alleen maar nog meer aanvult en uitbreid op dezelfde manier, uiteraard dezelfde soort illustraties en het formaat (die ik áltijd in A5 formaat bestel) is ook heel tof.
Deze keer heb ik ook een tweede boekje besteld omdat wij nu twee geweldige kindjes hebben. We hebben nu dus ‘Een speciale dag voor Broly en mama’ én ‘Een speciale dag voor Bodi en papa’. Je kunt (heel leuk gedaan) er één persoon aan toevoegen die benieuwd is naar wat jullie gaan doen. Helaas gaat dat maar om 1 zinnetje, maar het is toch leuk, want op deze manier kon ik mooi Broly in Bodi haar boekje zetten, en Bodi in Broly haar boekje.

Uiteraard kun je de hoofdpersonen (Broly en mama en Bodi en papa) helemaal personaliseren, haarkleur, haarstijl, bril of geen bril, rimpels of geen rimpels… noem maar op er is weer keus genoeg.
Heel eerlijk vind ikzelf acht keer lezen dat ‘het klinkt als een perfecte dag maar wat als we nou en nog beter idee hebben?’ iets te vaak van hetzelfde/eentonig, dat heb ik in eerdere boekjes niet gezien. Ook vind ik het wel lastig dat het kindje in het boekje zelf fietst, Bodi kan dan wel al zelf fietsen zonder zijwieltjes, maar niet elk kindje van drie kan dat al. Ik had het zelf gehouden op samen op de fiets en een andere illustratie erbij. Wat wel erg leuk is, is dat achterin het boekje twee pagina’s zijn waarop je zelf kunt tekenen of foto’s plaatsen van wat jullie met z’n tweeën het liefste doen.

Het is met liefde geschreven door Anne Mette Kaergaard Olesen, geïllustreerd door Debby Rahmalia en met plezier vertaald door de lieve Nicole van Beek. Altijd maken ze er weer een prachtig verhaal van en kijken ik en mijn kindjes hun ogen uit. Altijd zijn de boekjes een succes, ik heb ze al in huis vanaf dat Bodi een héél klein meisje was, maar nog altijd trekt ze de boekjes uit de kast omdat ze ze wéér wil lezen. Nu is Broly daarbij gekomen, en ook hij heeft door hoe leuk deze boekjes zijn en kijkt vol bewondering mee met Bodi en mama. Kortom deze boekjes zijn écht een mooie aanwinst voor je boekenkast en een aanwinst voor het leesplezier met ouder en kind.

Wil jij nu ook dit onwijs toffe nieuwe boekje van Mijn Liefste Boek, dan kun je hem uiteraard exclusief bestellen bij Mijn Liefste Boek.

Voor wie Mijn Liefste Boek wel al kent, ook de website heeft een hele mooie en fijne opfrisbeurt gekregen maar ook het boekje ‘… gaat naar de boerderij’ heeft nieuwe looks gekregen, kijk eens wat mooi…

Ik vroeg aan Bodi (mijn dochtertje van 3) welke zij het mooiste vind, en ze wees meteen de nieuwe versie aan met als aanvulling ‘maar de oude vind ik ook mooi hoor mama’. Dus allebei de versies zijn mooi bevonden door onze junior recensente.