Boekenfreaks

Een baby in mama’s buik, of waar kindjes vandaan komen – Marta Maruszczak


Dit boek beantwoordt de vraag waar alle ouders van jonge kinderen op een dag mee geconfronteerd worden. De grote vraag die niet onbeantwoord kan blijven: waar komen de kindjes vandaan? Ben je voorbereid op dat gesprek? En heb je een helder en bevredigend antwoord klaar voor je oogappel? Dit boek is de perfecte leidraad. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe het zaadje bij dat eitje komt, wat eraan voorafgaat en wat er daarna allemaal gebeurt.

Dit boek is geschreven voor de kleintjes onder ons, om te leren hoe kindjes ontstaan, hoe ze geboren worden en verwekt worden en hoe ze ter wereld komen. Het ‘voor je begint’ stuk is wel heel erg handig, zo weet je wat er op je pad gaat komen met een nieuwsgierige kleuter, het ‘goed om te weten’ stuk vind ik ook heel erg goed geschreven, vooral omdat veel mensen rare koosnaampjes voor geslachtsdelen gebruiken vanwege (hun) schaamte, wat helemaal niet nodig is, want zoals gezegd in het boek, de volwassenen schamen zich, voor een kind is alles interessant en normaal. De vragen die de kleine Mila stelt zijn heel slim bedacht en vragen om een goed antwoord.

Het valt mij wel meteen op dat het geen rechtlijnig simpel boek is, het blijft niet binnen het gezin, om het makkelijk te houden voor een kleintje, maar de geboorte van ooms en tantes passeren in de eerste uitleg ook al de revue. De illustraties van Monika Filipina zijn echt superleuk om te bekijken, bij één vraag van Mila is er zelfs een ‘zoekplaatje’ gecreëerd wat echt heel leuk is, zo blijft het lekker speels voor de kleine. De omslag is lekker speels en het lettertype is ook lekker kinderlijk, de kleuren zijn vrolijk en Mila siert de cover als geen ander, echt een ontzettend leuk boek om in handen te hebben. Achterop staat ‘een leuk en lief boek’ en ik denk dat ik daar weinig andere woorden aan ga toevoegen, het is een superleuk en lief boek waar je gelukkig ook nog dingen uit leert als kleine nieuwsgierige kleuter.
Zeker een aanrader als je bijna aan de beurt ben om een nieuwsgierige kleuter alles te vertellen.

Om dit ontzettende handige en leuke boek van Baeckens books te bestellen kun je deze link naar de standaard boekhandel volgen of naar  De kinderboekenwinkel .