Boekenfreaks

Dogfulness – Paolo Valentino

Een heel vermakelijk maar zeker ook ontroerend mooi boekje, met wijsheden die je als mens in je dagelijks leven goed kunt gebruiken om wat relaxter door dit al zo snelle leven te leren gaan. De honden in dit boekje zullen je met hun lessen meenemen naar een heel ander leven.

Wat vind ik van dit boek;

Ontroerende, mooie wijze lessen, verpakt met een (heel groot) vleugje hond, verteld vanuit een hondenblik. Ontzettend leuk gedaan. De wijsheden zijn juist zo mooi omdat je ze kunt zien op allebei de manieren, door de ogen van een hond én ook die van de mens. Het zijn hele wijze lessen, bijvoorbeeld dat je altijd moet laten zien dat iemand veel voor je betekend. Een hond geeft om dat te laten zien veel likken en springt tegen je op, als mens is dat niet aan te raden dus doe je dat met gewone kussen of een knnuffel, maar het komt allemaal op hetzelfde neer. We zijn niet zo heel verschillend, als je maar wilt zien. Gevoel is gevoel, of je nu een hond bent of een mens, alle wijsheden zijn hetzelfde voor iedereen. Tussen de hoofdstukken in staan wijsheden, mantra’s of zegswijzen van andere bekende, zoals onder ander bijvoorbeeld Lao Tse en Roald Dahl. De tekeningetjes zijn heel vermakelijk, verschillende soorten honden begeleiden je in de wijsheden, of mindfulness lessen als je dat zo wilt noemen. De titels van de hoofdstukken geven meteen weer waar het kleine verhaaltje eronder over gaat, en kun je gaan genieten van hoe de hond je de wijsheden laat voelen. Wanneer je het even los gaat zien van de hond die het verteld en je écht de wijsheid of les in je opneemt, leer je er echt van en klinkt en voelt het ook goed en logisch om ter harte te nemen. Een boekje dat je best op je tafel neer kunt leggen om af en toe nog even te kijken en te leren van wat de hond ons verteld. Even mindfulness momentje inlassen in ons toch al zo snelle leven is het mooiste en liefste dat je voor je lichaam en geest kunt doen. De schrijver van dit boekje en het boekje ‘Catfulness’ is Paolo Valentino, helaas is er weinig over deze schrijver te vinden zodat ik ook niet echt, of eigenlijk dus niks kan vertellen. (of ik heb gewoon niet op de juiste plekken gezocht, dat kan ook)

Dit mooie en lieve maar vooral hulpvolle boekje kun je bestellen via Uitgeverij Boekerij, of bij je favoriete eigen boekhandel natuurlijk.