Boekenfreaks

De pinguïn die het koud had – Philip Giordano

Ik heb dit onwijs grote, mooie boek mogen recenseren voor Uitgeverij Fontaine. Een groot boek met grote inhoud. Wat ik daarmee bedoel lees je hieronder.

De pinguïn die het koud had gaat over een jonge pinguïn die nooit mee het water in gaat om op jacht te gaan omdat hij het koud heeft. Wanneer de walvis hem uitnodigt om mee te reizen naar een plek waar het warmer is, zegt de pinguïn meteen ‘JA’ en springt op de rug van de walvis. Eenmaal aangekomen ontdekt de jonge pinguïn een paar dingen die héél belangrijk zijn.

Wat vind ik van dit boek:

Een heel mooi innemend verhaal over een jonge pinguïn die een paar belangrijke boodschappen en lessen ontdekt. Ik kan natuurlijk niet vertellen welke mooie en wijze lessen/boodschappen dat zijn maar ze raken je wel. Het boek is erg groot, wat natuurlijk heel fijn is voor een kind. Zo is er niet alleen meer te zien, maar het houd ook fijner vast voor de kleinere handjes. De illustraties zijn door Philip zelf geïllustreerd en ik vind ze héél artistiek. Er zit echt een beetje kunst in. Hoeken, cirkels en andere vormen, gemixt met vloeiende lijnen en patronen, echt heel tof om naar te kijken. Van heel weinig kleur (vanwege de kou) tot héél veel kleur (het warme oord) naar een mix omdat de werelden samenkomen. Echt héél creatief en mooi om te zien. De bladzijden zijn lekker wat dikker dan in andere boeken en ook dat is fijn voor kinderhandjes.

                     

Philip Giordano heeft een hele herkenbare manier van illustreren, je herkend het meteen door de vormen en kleuren. Hij woont in Tokyo en is een behoorlijk bezig bijtje als illustrator voor magazines, uitgeverijen en natuurlijk zijn eigen boeken. Het is echt een kijkje op zijn Instagram account waard, want zijn illustraties inspireren en vrolijken je op….althans mij wel met al die kleuren. Niet zo gek dus, dat hij al behoorlijk wat prijzen en awards in de wacht heeft gesleept met zulke mooie illustraties.

Wil jij dit fantastisch grote en leuke boek ook in huis halen? Dan kun je dat via Uitgeverij Fontaine doen of natuurlijk bij jouw favoriete boekhandel.