Boekenfreaks

Drägan Duma, De vergeten verhalen – Patty van Delft


Ik heb deze bundel al in huis vanaf de dag dat hij te bestellen was, heel schandalig maar ik heb hem er nu pas bij gepakt, waarom? omdat ik hem niet even snel snel tussendoor wilde lezen. Een onwijs toffe aanvulling op de Drägan Duma serie.


De vergeten verhalen zijn een aanvulling op de serie Drägan Duma van Patty van Delft. De cover geeft je niet meteen het idee dat je weer terug gaat naar de wereld van Drägan Duma (<— Booktrailer), maar het is toch echt zo. Ik heb de serie jaaaaaren en jaren geleden gelezen, toen ze net uit was, dus eerlijk gezegd zou ik alles opnieuw moeten lezen om alles weer écht helemaal perfect te weten. Maar feit wil dat Patty op zo’n manier haar verhalen schrijft, dat ik meteen weer terug ben in Drägan Duma en dus niet perse nú alles weer moet lezen (al zou ik niets liever willen, want DD is één van mijn favoriete series).

In het eerste verhaal, ‘Door de ogen van Jacco’, lezen we hoe Jacco alles ziet en leert kennen in de wereld van Jill, Drägan Duma dus, een parallelle wereld. Jacco en Nina komen terecht in het dorp DragonStone, genoemd naar de drakenclan waar Jill toe behoort. Ze komen te wonen in de burcht. Het tweede verhaal, ‘Keuze’ geeft mij weer precies het gevoel dat ik me herinner van de serie, liefde en ontzag. Dit verhaal wordt verteld vanuit het ei van Libertalia, Jills draak. ‘Belofte‘ is het verhaal dat je eigenlijk liever niet had willen lezen, de liefde maar ook een zo’n intens verdriet weet Patty in het verhaal te leggen, dat je het werkelijk in je lezershart voelt. De tekeningen in de bundel zijn van Patty zelf, en vertellen op hun eigen manier waar dat verhaal over gaat, heel tof en eigen gedaan.

Deze verhalenbundel is echt een prachtig item om te hebben het hoort er eigenlijk gewoon bij, en ik ben blij dat ik hem toen hij net uit was al heb aangeschaft. De verhalen voegen absoluut heel veel toe aan de serie, en ik hoop dan ook echt dat je deze bundel in huis haalt na het lezen van mijn recensie.

Maar doe het wel snel want er zijn niet heel veel exemplaren van deze eenmalig uitgegeven verhalenbundel over. Patty begon met  300 exemplaren, maar die zijn (uiteraard) al behoorlijk geslonken. Bestellen kan via de website van Patty zelf en dan kun je meteen de rest van de serie bekijken.