Boekenfreaks

Bodi ontdekt een spookhuis – Mijn Liefste Boek

Vandaag hebben Bodi en ik weer een blog over Mijn Liefste Boek, het mooiste boek dat je je kind kunt geven of van iemand kunt krijgen. Onze blog gaat deze keer voornamelijk over hun nieuwste aanwinst ‘Het spookboek’.  En nee, dit boek is echt niet alleen voor de aller stoerste kindjes, ook de iets minder stoere en wat gevoeliger kindjes zullen dit boek geweldig vinden, maar daarover lees je meer in het stuk hieronder.

Wie ons Mijn Liefste Boek item van de vorige keer niet heeft gelezen, leggen wij hier nog een keer uit wat dit geweldige initiatief inhoudt, maar het leukste (ook voor jezelf) is als je het item toch nog even gaat bekijken op de site, klik maar hier

Wat is Mijn Liefste Boek nu precies? En natuurlijk wat ik ervan vind; 

Op de website van Mijn Liefste Boek kun je een boek geheel naar eigen wens personaliseren. Je kiest het boek uit die jij leuk vind, dat kunnen verschillende onderwerpen zijn, bijvoorbeeld Dinowereld, bosdieren of naar school (of veeeel meer). Er staan maar liefst twintig verschillende onderwerpen op de website, dus er zit zeker weten voor iedereen iets bij.

Zoals eerder al verteld kun je het uitgekozen boek geheel naar eigen wens personaliseren. Als eerste kun je uiteraard de naam van het kind invoeren en staat het boek in zijn geheel in het teken van (in ons geval) Bodi. De haarkleur en haarstijl kan ook gekozen worden, en ook de kleur van de huid kun je ook zelf kiezen, het aantal kindjes en natuurlijk of het een jongetjes of een meisje is.

Er zijn ook dingen verandert door de diverse vraag van mensen die deze geweldige boeken al in hun kast hebben staan. Helaas zijn de nieuwe opties nog niet bij alle boeken beschikbaar, maar voor de boeken die er vanaf nu gaan bijkomen blijven deze opties mogelijk.

Je kunt hieraan wel zien dat Nicole en Bonnie van Mijn Liefste Boek blijven vernieuwen, om de kindjes hun mooiste eigen boek ooit te kunnen geven.

Het nieuwste boek ‘het spookboek’ kun je nu bijvoorbeeld maken voor maar liefst DRIE kindjes in plaats van maar één of twee. De haarstijl is ook uitgebreider geworden, van geen haarstijl of uit zeven haarstijlen kunnen kiezen, kun je bij het spookboek nu uit maar liefst NEGEN soorten haarstijlen kiezen.

De haarstijlen waren eerst, gemillimeterd, kort stijl, kort krullend, kort warrig, schouderlengte, opgestoken krullend, en lang haar, en daar zijn nu lang krullend en boblijn als haarstijlen bijgekomen. Wat ontzettend leuk is, is dat je in dit boek het kindje ook een bril kunt geven. Dit zijn allemaal nieuwe opties die er bij alle nieuwste boeken bij blijven. Dat je het kindje  nu ook een bril kunt geven vind ik ontzettend fijn, goed en mooi, want veel kindjes met een bril moeten daar erg aan wennen en als ze dan in hun eigen boek zien hoe stoer ze zijn, geeft dat toch weer een beetje extra zelfvertrouwen.

Nu gaan we het toch echt even hebben over het nieuwste boek van Mijn Liefste Boek, ‘**** ontdekt een spookhuis’ . Weer begint je avontuur al wanneer de enveloppe op de mat valt zoals je hieronder kunt zien


Wat ik een heel mooi iets vind, naast het feit dat je je eigen kindje helemaal kan ‘uittekenen’, is dat je een persoonlijke boodschap voor je kindje voorin het boek kunt laten plaatsen. Het moet natuurlijk niet, maar het kan wel. De vele verschillende opties die Mijn Liefste Boek jou als boekenkoper biedt, zijn er behoorlijk veel. Je kunt je kindje zijn uiterlijk helemaal personaliseren, de naam en het geslacht invullen, maar ook letterlijk van huid tot haar kun je personaliseren, en dat maakt deze boeken nóg persoonlijker dan als je alleen de naam had kunnen invullen, wat bij veel andere ‘persoonlijke boekjes’ zo is.

Het verhaal van ‘****ontdekt een spookhuis’ (of ‘ **** **** ontdekken een spookhuis’, want meerdere kindjes invullen kan nu dus ook) is in het begin héél spannend, maar niet té eng, en het verhaal verandert al snel in minder spannend/eng zodat het verhaal werkelijk waar écht geschikt is voor álle kindjes. Dus is jouw kindje helemaal niet zo’n grote held en snel bang? Of wil je je kindje leren dat spoken helemaal niet eng zijn, dan is dit boek ook perfect geschikt voor hem of haar.  Stiekem gezegd vind ik het eigenlijk een heel lief verhaaltje, maar ja, dat komt natuurlijk door Bodi….of jouw kindje dan wanneer je het boek besteld.

Wat ook op een hele fijne en makkelijke manier ervoor zorgt dat je het perfecte boek voor jouw kindje weet uit te kiezen, is dat er op de overzichtspagina van alle boeken in één oogopslag te zien is voor welke leeftijd het boek geschikt is, het spookboek is bijvoorbeeld voor kinderen van 5 tot 10 jaar, waar het bosdieren boek voor kindjes van 0 tot 4 jaar geschikt is. De illustraties van Mieke Schneider zijn met vrees getekend, maar wel onwijs leuk en kleurrijk, echt een herfstgevoel krijg ik ervan. De gruwel van Anne Mette haar verhaal valt gelukkig mee, maar ze weet het wel ontzettend spannend te maken en de huiverende vertaling door Nicole van Beek is ook super gedaan, waardoor wij zo’n prachtig verhaal aan onze kindjes(of die van een ander) kunnen geven. Eigenlijk kan ik niks aan Mijn Liefste Boek verzinnen dat niet goed of leuk is.

Hou er wel rekening mee dat het even duurt voordat je je geliefde naamboek in handen hebt, want de levertijd is namelijk 4 tot 5 werkdagen, dus bestel hem zo snel mogelijk, dan heb je hem voor Halloween in huis en kunnen jullie heerlijk met elkaar genieten van dit prachtige, leuke, spannende maar stiekem ook wel ontzettende lieve verhaal.

Bodi en ik danken Nicole en Bonnie van Mijn Liefste Boek weer voor dit geweldige mooie verhaal en wij hopen op veel meer mooie boeken in de toekomst. Boekenfreaks zal Mijn Liefste Boek zeker blijven volgen om te zien wanneer en wát er allemaal nog voor moois tevoorschijn komt.

Mijn Liefste Boek heeft nog één leuk iets voor jullie in petto, wat dat is lees je hieronder.

‘De herfst is weer in het land!

Het perfecte seizoen om thuis met een kop warme chocolademelk onder een dekentje te kruipen.
Ons nieuwste boek “Naam, Naam en Naam ontdekken een spookhuis” past uitstekend bij het stormachtige najaar en het spookachtige Halloween.

Daarom hebben we iets leuks voor jullie bedacht: een Halloween-mobiel, waarbij we ons hebben laten inspireren door de personages uit ons spookboek.

Een leuk project voor een gezellig middagje knutselen samen met de kinderen!’

Volg de link en knutsel lekker mee ! Het Mijn Liefste Boek Halloween-mobiel knutsel project !