Boekenfreaks

Wolven trilogie Deel3 – De strijd met de witte wolf – Christine Charliers

In dit afsluitende deel van de trilogie krijgt de spanning een upgrade, de dingen die al aan de gang waren worden nóg heftiger, en de dingen die net beginnen komen tot een uiting die je niet had verwacht.


Esther strijd nog elke dag tegen Crustonic, het bedrijf waar Arne voor werkt. Ze willen Esther en Jonathan namelijk koste wat kost in handen krijgen om redenen die ver buiten hun bereik liggen. Niets wordt geschuwd om dat voor elkaar te krijgen en het gevaar dreigt nu niet meer alleen voor Esther en Jonathan. Milla weet nu wat Esther en Jonathan zijn en probeer ze waar ze kan te helpen, ook haar vader is er ondertussen bij betrokken en kan wellicht helpen door zijn wolven-kennis. Maar het levert weer extra gevaar op waar Esther en Jonathan over na moeten denken. Ondertussen krijgt Esther ook nog te maken met een gevaarlijke en onvoorspelbare witte wolf die het op haar gemunt lijkt te hebben. Maar waarom?

Wat vind ik van dit boek; 

De cover past geheel in de trilogie thuis, met de paarse achtergrond en de prachtige witte wolf in het midden. Het is een heerlijk dik boek en daar hou ik altijd wel van. Maar heel eerlijk moet ik wel zeggen dat de verhaal van dit derde en laatste deel wel onwijs tof is, maar ik had een tweeluik fijner gevonden. Veel dingen worden nu (voor mijn gevoel) heel erg  uitgemolken zoals bijvoorbeeld een ongehoorzame Esther, een boze Hector, een gepeste Esther en een Arne die mishandeld. En dat vind ik wel jammer, want het verhaal zelf daar heb ik écht onwijs van genoten. En dan is het gewoon zonde dat ik het op een gegeven moment langdradig vind worden. Er staan soms ook wel woorden in die ik niet zo snel zou gebruiken in een boek voor 14-jarigen, zoals bijvoorbeeld het woord gemaquilleerd (‘opgemaakt’ in simpele bewoording). Het lijkt er nu op dat ik meer te klagen heb dan positief ben, maar dat is zeker niet zo.

Christine heeft een geweldig toffe trilogie geschreven, die ik zeker het lezen waard vind, al twijfel ik nog steeds of het wel echt geschikt is voor een 14-jarige. Het einde is zowel mooi als frustrerend. Ik kan daarover helaas mijn gevoel niet vertellen en waarom, want dan vertel ik teveel over het verhaal zelf, maar geloof mij het laat je achter met een heel dubbel gevoel. Alle personages krijgen een eigen leven in het verhaal, ze komen écht tot leven, en dat is heel fijn voor ons als lezer. Al met al is deze trilogie echt een geweldig avontuur om te lezen, soms wel héél erg heftig en super spannend, maar heel tof. Wolven zijn sowieso geweldig mooie dieren, en om ze dan verwerkt te zien worden in een trilogie als deze is echt heel tof.

Je kunt ook nog even mijn recensies van de voorgaande delen lezen
Wolven trilogie Deel1 – In de ban van de wolf
Wolven trilogie Deel2 – Jacht op het antiserum 

Wil jij deze trilogie nu ook lezen? Bestel hem dan snel via Uitgeverij Clavis.