Boekenfreaks

Wake up to grow journal – Estrelle van Toor

Dit journal moet helpen om je leven te veranderen…. ten goede. Hiermee ga je inzien wat je gedachten en gedragingen op een dag zijn, en wat je daarin kunt veranderen. 150 dagen dankbaarheid als lijdend onderwerp, maken wie je bent.

Intenties zijn het begin van een nieuw leven. Als je de juiste als-dan regels hebt, weet je waar je aan toe bent, en hoef je niet nog een keer ergens anders op de dag een keuze te maken, want de intenties van je wat-als wat-dan regel staat al vast. Estrella  legt alles heel duidelijk uit, af en toe staat er een zin die ik niet helemaal kan ‘voelen’, maar dat dat lost zichzelf op wanneer je het journal echt gebruikt.

Intenties kun je ook wel vergelijken met een interne navigatie, als je die op de juiste manier instelt, heb je geen moeite om je richting te vinden want die heb je aan het begin van je dag al uitgestippeld. Heel tof vind ik ook de eigen ringtone/melodietoon van WakeUp2Grow om in je telefoon toe te voegen als meldingsgeluid, deze kun je downloaden via de QR code in het boek. Een echte toevoeging is het mooie rosé kleurige leeslint in het journal, deze gebruik ik met veel plezier en dankbaarheid, omdat ik dit journal dus ook écht élke dag gebruik, en ik dus niet elke dag opnieuw hoef te zoeken naar welke bladzijde ik moet hebben.

Stap voor stap neemt Estrella de stappen met je door van het journal, dat je elke dag gaat uitschrijven. Het is allemaal heel duidelijk gemaakt door de goede voorbeelden om dingen duidelijk te maken. Het boek voelt heel fijn, en op een bepaalde manier geruststellend door het iets ruwige van de omslag. De letters van GROW en naam van Uitgeverij Paper Life  (onderdeel van Uitgeverij Unieboek Spectrum) zijn in rosé glans gedrukt en dat is echt een perfecte keuze, want het oogt daardoor luxe, en straalt rust uit.

Wat ik ook mooi gedaan vind, is het subtiele verschil van wit en gebroken wit, gescheiden in een licht diagonaal volgende lijn, het geeft je echt het gevoel van ‘dit was’ en ‘dit is’ (heel doordacht als dit de bedoeling was). Ik hou daarvan, zulke subtiele hints in een illustratie of in het uiterlijk, en dat zie je alleen als je daadwerkelijk ziet in plaats van alleen maar even snel kijkt. Boven elke dag die je invult staat een quote of een inspirerende tekst waaraan je je kunt vasthouden of optrekken.

Zoals bijvoorbeeld deze quote in het begin van het boek (maar dan klein)

Ik heb van Estrella echt mijn tijd mogen nemen met het journal, wat ik heel fijn vind. Want hoe kan ik jullie anders oprecht vertellen of het journal werkt, of op z’n minst iets teweeg brengt.

Mijn conclusie;

Door dit journal krijg je absoluut een duw in de juiste richting. De vragen die je invult in de ochtend, zorgen ervoor dat je gevoel de hele dag, vanaf de ochtend dus al, de juiste richting op gestuurd wordt. Wat een hele fijne uitwerking had op mij. Ik merkte na een paar dagen echt wel al verschil in hoe ik mijn dag begin, doorga en eindig. Natuurlijk had ik, net als ieder mens, af en toe even een ‘terugval’ in gedachtes en gewoontes, maar ook dat hoort erbij en mag er zijn. Beter kleine stapjes met blijvend resultaat dan gigantische stappen met opgeven, toch….? Ik kan dit journal dus in alle eerlijkheid aanraden.

Ook mocht ik Estrella wat vragen stellen, en dat heb ik dan ook zeker gedaan. Hier vind je het interview met Estrella.

En als je denkt waarom ziet de cover van jouw journal er zo uit? Mijn dochtertje van 1,5 wilde ook al meedoen.