Boekenfreaks

Pluk je zegeningen – Regina Brett

Pluk je zegeningen is een op geloof gefundeerd boek, maar mocht je niet geloven zijn het gewoon mooie lessen en inspirerende inzichten.
Een inspirerend debuut van Regina Brett.

Waar gaat dit boek over;

Regina Brett toont hier de 50 lessen die ze in haar eigen leven heeft geleerd.
Van een zoektocht naar liefde tot de strijd tegen kanker, er komen vele levensverhalen aan bod, en elk komt met de les die zij daar zelf van heeft geleerd.
De verhalen gaan niet puur over Regina zelf, het zijn ook verhaal uit haar omgeving, bijvoorbeeld over vriendinnen, collega’s, buren noem maar op.

Wat vind ik van dit boek;

Uit de titel kun je het al een klein beetje halen, maar het boek is doorspekt met het geloof in God.
Nu zou je je daaraan kunnen ergeren als je er zelf niks met het geloof hebt, maar je kunt er ook voor kiezen om juist de positieve dingen uit de verhalen/lessen te halen, zonder dat je je eraan gaat irriteren of een geloof moet delen.
Want er staan absoluut hele waardevolle dingen in, of je nu gelooft of niet.
Les 21 heeft mij ontzettend ontroerd (en nog steeds), dat er heftige dingen moeten veranderen of gebeuren voordat we eindelijk het licht zien en dingen anders gaan doen.

De cover/ omslag is niet héél erg flitsend, maar het heeft genoeg kleur en betekenis voor dit boek, ik vind het er erg mooi bij passen.
Rustig vormgegeven, met mooie maar rustige kleuren en het zegt precies wat de titel inhoud.
Het leven is een prachtig boeket, maar je moet zelf de bloemen plukken en in een mooie vaas zetten, dát is de cover voor mij.

Regina Brett is een Amerikaanse auteur, inspirerend spreker, podcaster en krantencolumnist die momenteel schrijft voor The Cleveland Jewish News.
Brett lanceerde in 2020 de podcast Little Detours met Regina Brett.

Een deel van de royalty’s gaat naar The Gathering  Place op TouchedbyCancer die gratis hulp biedt aan wie getroffen  is door kanker.

Wil jij dit boek nu ook lezen en omarmen? Bestel hem dan snel via KokBoekencentrum óf je lokale boekhandel.