Boekenfreaks

Papa Ink – Het koninkrijk van de luie dieren – Joey Boon

Een geweldig leuk verhaal over Papa Ink en zijn dochtertje Harley. Dit boek laat zien dat er niet alleen maar heel veel moois er te zien is op de huid van iemand met tattoos, maar dat je er ook hele leuke dingen mee kan doen.
Joey heeft echt een pracht van een debuut neergezet voor zichzelf en een subcultuur die (wonderbaarlijk genoeg) nog altijd niet volledig geaccepteerd is.

Waar gaat het boek over;

Papa Ink woont met zijn dochtertje Harley in een klein vissershuisje aan het strand.
Het hele huisje staat en ligt vol met gevonden voorwerpen, schatten die hij heeft verzameld tijdens al zijn avonturen op zee.
Papa Ink verteld altijd verhaaltjes aan Harley voor het slapen gaan, en niet uit een boek, maar over één van zijn tattoos. Zo ook deze avond en deze keer gaat het over het drakenfruit die Harley daar ziet.
En dan verteld Papa Ink het geweldige verhaal over de dieren in het rijk van luie dieren.

Wat vind ik van dit boek;

Papa Ink – het Koninkrijk van de luie dieren is het eerste boek van tattoo artist Joey Boon.
Het boek is geïllustreerd door Mayon Middeljans, je zou haar kunnen kennen van bijvoorbeeld Het grappigste Sinterklaas boekje’ ter wereld.
Papa Ink Joey zegt zelf geen zoefzoef dieren in huis te hebben, maar Koning Charlie de Cheeta in het rijk van de snelle dieren, klinkt mij héél bekend in de oren, heel leuk.

Het boek is Petrol van kleur en dat is echt een top kleur voor een boek waar heel groot in gouden letters Papa Ink op staat, echt heel mooi gekozen en heel aantrekkelijk om naar te kijken.
Het is een stoer boek geworden, maar stoer én lief genoeg zodat het voor álle kindjes en hun ouders leuk is.

Wat ook wel het vermelden waard is, voor zowel Joey als voor Vesper Publishing, is dat het boek de eerste titel is van het nieuwe kinderfonds ‘Vesper kids’ van Vesper Publishing.
Hoe bijzonder is dat voor Joey, je eerste boek als eerst in het Kinderfonds van een uitgeverij.
Vesper Publishing is een jonge uitgeverij die Nederlandstalige non-fictie en kinderboeken op de markt brengt.

Wat ik op zich wel een klein beetje jammer vind, is dat alle aandacht voor het boek heel erg gericht is op (en aangeprezen wordt aan) ouders met tattoos, maar feit wil dat dit gewoon een heel tof boek is voor élke ouder.
Alleen is het wél eindelijk eens een verhaal waarmee je je als ouder met tattoos kunt identificeren, en die zijn er weinig tot niet.
Wat natuurlijk nog een feit is, is dat je als ouder met tattoos (en een beetje fantasie) door dit boek geïnspireerd kunt raken om je kind zelf verhalen te vertellen door middel van je tattoos.

Dat is ook hoe Joey op dit verhaal is gekomen, zijn drie kinderen vragen vaak naar zijn tattoos en hun betekenis.

Ik vind dit boek echt geweldig, en niet alleen omdat ik ook een mama met tattoos ben, maar vooral omdat sommige subculturen zo makkelijk vergeten worden. Door middel van dit soort boeken wordt de mooie kant laten zien van iets dat mooi is, maar wat velen niet willen/durven zien.

En natuurlijk vinden deze Boekenfreaks de woonkamer van papa Ink geweldig om te zien.

Wil jij dit fantastisch leuk boek nu ook hebben, dan kun je hem bestellen bij Vesper Publishing óf bij je favoriete boekhandel.

Ook hebben wij een paar vraagjes aan Joey en Mayon mogen stellen en die kun je lezen als je op deze link klikt.