Boekenfreaks

Van hart tot hart – Binu Singh


Een heel bijzonder boekje vol wijsheden, verhalen en gezien en verteld vanuit het perspectief van kinderen. Heel leerzaam want het geeft je inzichten die je als volwassene in de loop der jaren bent kwijt geraakt, maar als kind ten volle beleeft.

Waar gaat dit boekje over;

Je leert in dit boekje héél veel over gedane onderzoeken naar effecten van kinder-babytijd op ons als volwassenen, én de acties en belevingswerelden van ons als volwassenen en het directe en indirecte effect daarvan op baby’s en jonge kinderen, bijvoorbeeld stress tijdens zwangerschap.
Ik zet eigenlijk nooit een achterflap tekst bij mijn stukken maar om dit boekje duidelijk te maken doe ik dat deze keer wel.

‘Met dit boek wil Binu Singh een stem geven aan kinderen tussen 0 en 6 jaar en jou uitnodigen om vanuit hun perspectief te kijken naar je eigen leven en de samenleving.
Ze roept warm op tot meer aandacht voor onze vroege kinderjaren.
Dat doet ze met inspirerende quotes en korte teksten over thema’s als het innerlijke kind, veilige hechting, toxische stress, helen in verbinding, moederkracht, vaderkracht, zelfzorg en sociale steun.

Binu Singh verbindt wetenschap en wijsheid en vertaalt die naar een breed publiek van volwassenen in verschillende rollen rondom het jonge kind: ouders, grootouders, familie en vrienden, pedagogische medewerkers, leerkrachten, hulpverleners, gerechtswerkers en beleidsmakers. Die combinatie is uniek.’

Wat vind ik van dit boekje;

Als je na het lezen van de achterflap tekst mooie, inspirerende verhaaltjes verwacht over en vooral ván kinderen, dat krijg je niet.
Het zijn meer inspirerende teksten gebaseerd op dingen gezien vanuit kinderen hun oogpunt, perspectief en belevingswereld, een wereld die wij als volwassenen helaas allang al kwijt zijn.
Dit boekje is meer een bewustwording aan volwassenen over de gevoels- en belevingswereld verteld vanuit baby-kinder beleving.
Baby’s en jonge kinderen staan zo dicht bij wie we in essentie zijn, en waar het om draait in het leven, en dát lees je in de mini verhaaltjes.
Ook staat er naast elk mini verhaaltjes een quote, een weetje of een  zinnetje uit de tekst.
Dit boekje is een geweldige manier om héél veel te leren van gedane onderzoeken naar baby’s en jonge kinderen.
De teksten zijn vrij kort, hoogop één bladzijde lang, dus behapbaar voor iedereen.
Een prachtig handzaam boekje met inspirerende en ontroerende teksten over ons als ouder, over onze kindjes en over hoe we niet zo streng moeten zijn.
Maar ook verhalen over onderzoeken en hun feiten en de daarop uitkomende oordelen.

Wil jij dit intrigerende en leerzame boekje nu ook bestellen, dat kan bij Uitgeverij Pelckmans zelf of bij je favoriete boekhandel.