Boekenfreaks

Gozert – Pieter Koolwijk

Ties heeft een probleem.
Tenminste… dat vinden de meeste mensen. Ties vindt dat niet: hij heeft een vriend. Gozert. De tofste, leukste, stoerste, coolste vriend die je je kunt voorstellen.
Alleen is Ties de enige die Gozert ziet en hoort. En de plannen van Gozert zijn zo fantastisch dat Ties erdoor in moeilijkheden komt…
Ties’ ouders willen dat Gozert verdwijnt en nemen een ingrijpende beslissing. Maar Ties wil helemaal niet van Gozert af. Wat moet hij doen?

De wereld saai, gewoon en troosteloos? Reken daar maar niet op met een vriend als Gozert, alles is vol kleur, feest en avontuur. Ties beleefd de beste met bizarre en spannende avonturen met zijn beste vriend Gozert. Het enige vervelende voor Ties is dat alleen hij Gozert kan zien en horen dus wanneer Gozert een avontuur afbreekt krijgt Ties de problemen. Ties z’n ouders weten niet meer wat ze met hun zoon aan moeten en nemen een beslissing die hun het beste lijkt en dan worden de avonturen nóg groter, meeslepender en erger. Ties vindt het vreselijk dat iedereen zo slecht over Gozert denkt en weet niet wat hij moet doen, hij wil helemaal niet van Gozert af maar misschien is dat wel het beste.… of niet?

Wat vind ik van dit boek ; 

De cover, of eigenlijk het complete boek rondom, trekt aan om te bekijken, door zijn flitsende drukke kleuren en tekeningen, de vrolijkheid spat eraf en daar mag Linde zeker een pluim voor krijgen. De avonturen van Ties en Gozert zijn zo meeslepend en leuk dat wanneer je een stuk hebt gelezen waarin Ties weer even ‘in deze wereld’ is geweest, je letterlijk weer terug in zijn avonturen wordt gezogen wanneer Gozert weer komt opdagen. Pieter zijn manier van schrijven is heel erg meeslepend, vrolijk en heel erg grappig waardoor deze verhalen echt hun speelsheid krijgen. Ook zitten er in deze verhalen mooie ‘boodschappen’ verstopt en daar hou ik erg van. Het is niet zomaar een verhaaltje, er staan belangrijke en mooie dingen in zoals de liefde voor je kind, Beslissingen nemen die soms niet leuk zijn maar wel nodig en vooral de grootste les is het dingen zélf leren inzien en kiezen. Er komt ook nog een heel mooi, onroerend en totaal onverwachtse wending in het verhaal die alles totaal op z’n kop zet en het verhaal meer dan mooi maakt. Moeilijke, heftige of verdrietige onderwerpen worden in de boeken van Pieter Koolwijk niet geschuwd maar wel verpakt in een prachtige verpakking en veilige omgeving voor de jongste onder ons, en dat is ook een kunst om voor elkaar te krijgen. Iedereen kan een kinderboek schrijven maar er is er maar een zoals Pieter Koolwijk vind ik.

Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047710370
Pagina’s: 253
Prijs: € 14,95

Deze recensie staat ook op;
Bezeten boeken