Boekenfreaks

Liefdesbrieven aan de sterren – Ava Dellaira

Het begint allemaal met een opdracht voor Engels: schrijf een brief aan een overleden persoon…

Laurel kiest voor Kurt Cobain, omdat haar zus May gek was op zijn muziek. Net als May stierf hij jong. Na die eerste brief schrijft Laurel er nog veel meer aan dode sterren. Ze vertelt over haar leven op school, haar eerste verliefdheid en het verdriet om de dood van haar zus. Maar hoe kun je rouwen om iemand die je nog niet hebt vergeven voor wat zij heeft gedaan?

Na het overlijden van Laurel haar zus, May, verhuist haar moeder en woont ze om de week bij haar tante Amy. Wanneer ze voor Engels de opdracht krijgt een brief aan iemand die dood is te schrijven schrijft ze vele overleden sterren en gaat daarmee door ondanks dat de opdracht maar één brief behelsde. Ze vindt steun in haar brieven en het helpt haar dingen te relativeren. Sky is een mooie maar mysterieuze jongen op haar nieuwe school en Laurel bekijkt hem dan ook wanneer ze maar kan. Na vier eerste mislukte eenzame schoolweken besluit ze de kleren van May aan te trekken en stomverbaasd is ze als ze contact krijgt met twee leuke meiden, Hannah en Nathalie, ze worden vriendinnen. Wonder boven wonder legt Sky uit zichzelf ook contact met haar, haar wereld kan op zulke momenten niet meer stuk. En nog steeds schrijft ze de overleden personen haar gedachten.

Wat vind ik van dit boek; 

Je wordt bijna verscheurd door de brieven die Laurel schrijft want de vrienden zijn zo puur en zo ongecensureerd verdrietig dat je er niet om heen kunt. Dit meisje leeft met een schuldgevoel terwijl wat er gebeurd is niet aan haar te wijten is. De cover is prachtig en bijna alleen daarom al wilde ik dit boek zo graag in mijn handen hebben, maar dat het zo’n heftig boek zou zijn had ik niet verwacht. 

Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
ISBN: 902456946X
Pagina’s: 384
Prijs: € 17,99