Boekenfreaks

Go run – Josefien De Bock

Wanneer hardlopen je levensstijl wordt

Go Run is een onmisbaar boek voor de actieve hardloper en begeleid je naar je beste niveau en meer loopplezier. Je leert op zoek te gaan naar de juiste motivatie, een goede loopuitrusting en het geschikte trainingsniveau. Je komt te weten hoe je je lichaam goed moet verzorgen om pijn en blessures te vermijden, zodat je je leven lang gezond en gelukkig kunt lopen!
Go Run
 helpt je om ten volle te genieten van al je looptoertjes, dankzij tal van tips en tricks over voeding, planning, mentale training, motivatie en nog veel meer. Just go run & have fun!

Met adviezen van:
sportpsychologe Anouk Martens
coach multisport Loïc Hélin
sportdiëtiste Stephanie Scheirlynck
sportarts Luk Buyseen ervaringsdeskundigen Josefien de Bock en Maarten Vangramberen

Het voorwoord is echt het lezen waard, veel mensen slaan vaak de voor- en nawoorden over maar ik lees ze uiteraard als boekengek wél altijd en ik moest erg lachen om dit voorwoord. De cover nodig echt uit om te gaan hardlopen en dat maakt al snel dat je een boek als deze zult oppakken, het geeft de fijne sfeer van het hardlopen weer. Ik ben sinds begin november zelf begonnen met hardlopen en wilde daarom dit boek erg graag lezen om tips en trucs van het hardlopen te leren, Josefien zegt zelf al dat ze niet alwetend is wat hardlopen betreft, maar wel graag anderen inspireert en een stukje op weg wil helpen vanuit haar eigen ervaring en dan is al snel heel tof om een boek als dit te lezen. Ze heeft het boek in zes hoofdstukken verdeeld, Mind, Gear, Action, Body, Food en Fun en vooral het laatste hoofdstuk is een essentieel onderdeel van het lopen (van alles in het leven trouwens) want zonder lol hou je niks vol.

Er worden in dit boek ook andere ‘lopers’ voorgesteld, haar ‘Runners Squad’, wat ontzettend leuk is, want zo leer je ‘verschillende soorten lopers’ kennen waarvan je, als je dat zou willen, het insta profiel kunt volgen om hun loop sessies en verhalen mee te maken. Op een van de eerste pagina’s word je dus al voorgesteld aan ‘the Runners Squad’, een groep mensen die ieder op hun eigen manier gék zijn van hardlopen en door het hele boek heen komen zij weer tevoorschijn om hun verhaal te doen over het onderwerp van dat moment, erg leuk om te lezen. ‘Zoveel mensen zoveel wensen’ om het zo maar te zeggen. In hoofdstuk twee pakt Josefien de ‘Gear’ aan wat ik een ontzettend goed hoofdstuk vind. Ze geeft aan welke spullen er écht belangrijk zijn voor hardlopen en onder de must-have geeft ze dan haar voorkeur qua merk aan zodat je alvast een richting hebt om naar te kijken, maar ze geeft ook aan dat alles natuurlijk persoonlijk is dus welk merk of kleur je dan zelf uitkiest is aan jou, dit zijn gewoon haar persoonlijk voorkeuren en suggesties. Josefien staat in dit boek niet alleen, als eerste hebben we natuurlijk Maarten Vangramberen, net als Josefien een ervaringsdeskundige en verder in het boek komen ook vele mensen met hun beroepsmatige adviezen, het is heel fijn dat je niet alleen ervaringen leest maar ook deskundige die aan het woord komen om je te helpen zo veilig en gezond mogelijk te rennen. Josefien pakt alle soorten en maten van het hardlopen aan, van gevorderd tot beginnend hardloper en van marathonlopers tot recreatieve lopers, iedereen krijg een passend advies of tips te lezen en Josefien ziet niemand als minder, ‘een renner is een renner’ in haar ogen en dat vind ik heel mooi om te lezen. Het plezier dat Josefien uitstraalt in haar verhalen slaat over op de renner die dit boek aan het lezen is, althans ik mag natuurlijk alleen voor mijzelf spreken dus voor mij geldt dat in ieder geval wel, ze maakt mij heel vrolijk en inspireert mij. Door haar manier van vertellen en haar passie die je overal doorheen ziet komen waardoor je het hardlopen nog meer als iets moois en fijns gaat zien. Ik zou bijna iedereen willen aanraden deze vrouw te gaan volgen op socials, want ze is zo positief ingesteld en met haar eeuwige glimlach op de foto’s (Ja ook als het even niet lekker ging tijdens een run) drijft ze je tot het beste van jezelf. Ik heb als beginnend renner ontzettend genoten van dit boek en er ook veel tips, weetjes en lol uit gehaald. Ook vanwege de recepten die in het boek staan en die ik zeker ga uittesten krijg je een impuls voor het lopen.

Josefien vertelt je niet alleen de mooie kanten van het rennen maar zeker ook de minder mooie kanten, iedereen heeft wel eens een slechte dag en zo ook met het lopen, en dat vind ik heel tof om te lezen omdat het dus niet zo’n overdreven positivo boek is waar zogenaamd niks fout gaat, maar een boek over hoe het écht is.  Zeker een boek om iemand blij mee te maken als je weet dat ze rennen of willen gaan rennen. Ook de foto’s die in het boek staan zijn ontzettend mooi, leuk, grappig en inspirerend, dat heeft de fotograaf echt ontzettend mooi gedaan, de foto’s maken je blij en geven je die boost om te lopen.

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401464390
Pagina’s: 208
Prijs: € 25,99

Deze recensie staat ook op;
Bezeten boeken