Boekenfreaks

Gebarenboek van Lotte en Max – Renske Douwes Dekker e.a


Lotte en Max nemen je mee in hun wereld van de gebarentaal.
Erg leuk en leerzaam, en je leert het in een handomdraai (even een leuke knipoog).

Waar gaat dit boek over:

Het gebarenboek van Lotte en Max is er één voor jong en oud.
Op een leuke begrijpelijke manier leer je 277 gebaren.
Lotte en Max begeleiden je door het boekje heen om op een makkelijke manier gebaren te leren.
Het boekje is voor jong en oud, en verbindt doordat dit mooie initiatief helpt naar een wereld waarin iedereen met elkaar kan praten, horend of niet horend.

Wat vind ik van dit boek:

Een heel interessant en goed boekje vol met gebaren die je met horende en niet horende (kinderen) kunt leren, vanaf 6maanden.
Op de eerste pagina krijg je uitleg en tips over hoe je dit boekje goed gebruikt.

Op de achterkant staan de 7 onderwerpen die Lotte en Max met je gaan oefenen, alleen staat het op zo’n manier afgebeeld dat het daardoor kan lijken dat het allemaal aparte boekjes zijn.
Echter blijkt te gaan om de inhoud van dit boekje én al deze onderwerpen zijn op dvd te verkrijgen op de website van Lotte en Max en dát zie je dus afgebeeld achterop het boekje.

Het is een boekje vol met gebaren die je leert aan de hand van een kindje op de foto die het gebaar uitbeeld, én daarnaast de tekening en het woord van het gebaar.


De illustraties komen van de handen van Hajo de Reijger, een messcherpe cartoonist en winnaar van verschillende prijzen.

Het is een leuk, speels boekje om te zien en het is ook ontzettend leuk en verbindend om dit samen met je kindje te doen.
Wel moet je er echt de tijd voor nemen, want een kind blijft een kind en die kan zomaar denken ‘Ja doei geen zin in’.
Ik heb het samen met mijn dochtertje Bodi van (op 2mnd na) 3 gedaan en binnen 5 minuten had ze al 3gebaren te pakken, zo simpel is het dus.
Het kan dus snel gaan als je het op een leuke manier doet, en je kindje er zin in heeft, want de gebaren zijn echt super goed uitgebeeld en uitgelegd.

Wanneer je naar de website toe gaat kun je vele verschillende dingen zien, kopen of leren.
Ook kun je een account aanmaken om gebaren te leren aan de hand van filmpjes.
Werkelijk een heel mooi, informatief boekje dat ook echt een functie heeft in deze wereld.

Renske Douwes Dekker is opgeleid tot filmmaker, houdt heel erg van muziek en dan vooral muziek maken met haar bandje en ze voetbalt super graag.
Maar haar belangrijkste doel is de hele wereld (met elkaar) laten praten en haar dochter Cato is de aanleiding geweest om Lotte en Max tot leven te brengen.
Cato is namelijk vanaf vlak na haar geboorte heel lang beademd geweest waardoor ze stemproblemen heeft gekregen.
Jarenlang ademde ze door een tracheacanule (een plastic buisje) en kon ze dus niet praten, samen met haar grotere zus zijn ze gebarentaal gaan leren.


Wil je dit boekje van Lotte en Max nu ook hebben?
Kijk dan snel op Lotte en Max en bestel snel jouw eigen boekje.