Boekenfreaks

Bodi en Olaf zijn gek op boeken – Mijn Liefste boek

Een écht Boekenfreaks boek. We duiken namelijk weer samen met Bodi, in een wereld vol avontuur. Dit keer is het in de bibliotheek wereld, samen met Disney‘s Frozen Olaf.


Samen met Olaf mag Bodi de bibliotheek draaiende houden, wanneer de echte bibliothecaris weg is op familiebezoek. Maar of ze dat op de bekende en juiste manier doen? Bodi en Olaf kennende niet. Maar of dat echt zo erg is?….

Het boek is gebaseerd op het eerder verschenen ‘One for the books‘ van John Edwards, het buitenlandse verhaal over Olaf en Anna in de bibliotheek. In samenwerking met Disney heeft Mijn Liefste Boek dit allernieuwste boek gecreëerd.
Een ontzettend gaaf, lief en mooi boek vol boeken. Het verhaal is geïllustreerd door het Disney Storybook Art Team en Meike Schneider, en bewerkt door Mijn Liefste Boek.

Héél veel samenwerking dus, wat dit onroerende lieve, leuke en super gezellige boek tot stand heeft gebracht.
Een heuse samenwerking met Disney, hoe gaaf is dat voor alle betrokkenen.

Wat vind ik van dit boek;

De illustraties zijn echt mooi gemaakt, heel zacht maar toch scherp, een beetje gek om zo te zeggen, maar als je de illustraties ziet snap je het wel denk ik. De rafelige randjes aan de buitenkant van een illustratie geven de illustraties een speels karakter en dat is precies wat Olaf en Bodi willen.

Het verhaal zelf is ook echt weer geweldig leuk om te lezen, of om voor te lezen. Het verhaal is de speels, grappig en ontzettend leuk.
Vol verrassingen en verantwoordelijkheden voor Bodi en Olaf.
Alleen het woord bibliothecaris vind ik misschien wat ‘lastig’ gekozen voor een kinderboek. En zelf zou ik het mooi vinden om de titel ook op de zijkant te zien (voor wanneer je ze in de boekenkast hebt staan), maar dat is een persoonlijke voorkeur en geen echte kritiek.

Het verhaal is ontzettend grappig, leuk, lief en aandoenlijk.

Uiteraard zou Mijn Liefste Boek Mijn Liefste Boek niet zijn als je dit boek niet compleet naar jouw kindje kunt vormen.
Jongen of meisje, de haarkleur, broek of rok, haarstijl en wel of geen bril. Jouw kindje speelt de hoofdrol naast Olaf en Anna, precies zoals hij of zij is.

Wat ik zelf ook heel leuk en mooi vind, is dat je, als gever van het boek, zelf een voorwoord kunt schrijven.
Ikzelf probeer altijd in de sfeer van het verhaaltje te blijven, maar er wel iets persoonlijks voor Bodi van te maken.
En het mooie is, dat mág je allemaal zelf verzinnen maar het moet niet.

Bodi heeft al heel wat boekjes van Mijn Liefste Boek, en via de volgende links kun je mijn recensies van twee ervan die al op Boekenfreaks staan lezen,

Bodi ontmoet de bosdieren en Welterusten, Bodi
Bodi ontdekt een spookhuis


Wil jij nu ook dit fantastische boek bestellen voor jouw kindje of als Cadeautje?  Dat kan natuurlijk alleen maar bij Mijn Liefste Boek.

En niet alleen dit geweldige boek kun je bestellen. Want als je gewoon even op de website gaat neuzen, kijk je waarschijnlijk eerst je ogen uit en kun je behoorlijk wat moeite krijgen met kiezen,  want er zijn ZOOOOVEEEELL gave boeken te personaliseren. Ik zou zeggen klik gauw op de link van MijnLiefsteBoek.nl en bestel snel jouw eigen boekenkast vol, met jezelf in allerlei avonturen.