Boekenfreaks

Het geheim van het klavertjesplein – Michael Reefs

Quote Blogtour;
*Monsterlijke wezens, een mysterie en een torenhuis met een geheim. 
Het geheim van het klavertjesplein kan niets anders dan super spannend zijn…. en dat is het absoluut*


Wij van Boekenfreaks hebben de eer om mee te doen met deze blogtour. Dit boek is zo ontzettend gaaf, spannend, leuk (grappig op sommige momenten) dat wij dit niet hadden willen missen. En dan die covers, in één woord WAUW!

LEES HIERONDER MIJN RECENSIE VAN DIT TOFFE BOEK.


Het klavertjesplein in Hartendal is een plein in de vorm van een klavertje4 blad, je zou het dus een plein kunnen noemen maar dat is het niet, en daar kom je snel genoeg achter. Tussen alle gewoonte huizen staan zes speciale huizen, huizen met een geheim. En in de steel van het klavertje4 blad staat ‘het torenhuis’ waar vijftig jaar geleden het kwaad is opgesloten. De bewoners komen niet meer buiten na zonsondergang of als de klokken luiden, en ze komen überhaupt niet in de buurt van het torenhuis omdat ze bang zijn voor het kwaad dat daarin huist. Maar dan kennen wij Sophie nog niet, die té nieuwsgierig is en op onderzoek uitgaat. Wanneer ze bij de deur van het torenhuis staat, waar de deur met wel zes sloten op slot zit, hoort ze iemand ‘help’ roepen en dan bijt ze zich er helemaal in vast om het geheim van wat zich daar afspeelt te ontrafelen. Sophie, Doortje, Rick en Jerry zijn een viereenheid en doen álles samen. Ze gaan op onderzoek uit en hun eerste ‘slachtoffer’ is meneer Mucuna die hen veel verteld, hij geeft ze zelfs de locatie van één van de zes Mystifora-sleutels, dat zijn de sleutels die de deur van het torenhuis kunnen openen. Meneer Mucuna is de eerste van vele anderen maar niet iedereen is zo behulpzaam en de kinderen stuiten op tegenslagen waar ze van tevoren niet over nagedacht hebben. 


Wat vind ik van dit boek; 


Het is meteen vanaf de eerste bladzijde een spannend en tof verhaal. Sophie met haar onbedwingbare nieuwsgierigheid die iedereen meetrekt in het avontuur, en haar vrienden die stuk voor stuk achter haar blijven staan. De cover of eerder gezegd covers, want er bestaan er twee, een stofomslag en de werkelijke cover, zijn allebei supermooi, al vind ik die van de echte cover toch wel het mooist. Het heeft gewoon die perfecte combinatie van mysterie en een geweldige kleurencombinatie om je aandacht vast te houden. De spanning in het verhaal stijgt snel om je vervolgens weer een beetje rust te geven als de kinderen dingen bespreken, gelukkig maar, anders zou het misschien wel té spannend worden voor sommige, want soms gaat de lekkere spanning bijna over in heel erg eng. Michael weet de personages mooi en duidelijk te omschrijven en dat zorgt ervoor dat je ze allemaal echt een beetje leert kennen, het meest vreselijk personage is Millie (vind ik), die vindt zichzelf zo geweldig, ik krijg echt een beetje de rillingen van haar, Sophie doet zich stoer voor maar soms is ook zij een beetje onzeker waardoor ze nog echter wordt. Vriendschap speelt in dit verhaal een hele grote rol, en ook het vertrouwen in elkaar en in jezelf houden, ik vind het altijd erg mooi om een boodschap in een verhaal te lezen.  Michael noemt zijn verhalen ‘Out of the box’ en ‘tot de verbeelding spreken’ maar dat is nog zacht uitgedrukt, want dit verhaal is een ware fantasie wereldreis op één plek en in één boek. Echt een supergaaf verhaal, die zelfs mij als 36- jarige vasthoudt tot de laatste bladzijde.  Super spannend, soms zelf een beetje eng. Dit is echt een boek dat elke stoere jongen of meid in hun kast moet hebben staan en gelezen moet hebben. Sterker nog, dit boek is voor kinderen én volwassenen supertof, het heeft echt de ‘jeugdige-touch’ maar is zeker ook aantrekkelijk voor de volwassene lezer.

Wil je het boek (uiteraard) meteen bestellen? Doe dat dan in de webshop van Uitgeverij Stormsteen zelf.