Boekenfreaks

Luister naar de ezel en de beer – Aby Hartog

Een heel leuk boekje vol met grappige, ontroerende en lieve verhaaltjes over twee beste vrienden.
De ezel en de beer.
De ene keer lijkt een verhaaltje werkelijk nergens over te gaan, terwijl je er de andere keer echt wel een mooi en belangrijke boodschap in leest.

Waar gaat dit boek over;

Het zijn hele lieve, grappige, humoristisch verhaaltjes vaak met een nuttige/praktische kijk op dingen.
De ezel en de beer zijn beste vrienden en maken samen heel wat avonturen mee.
Soms maken ze ruzie, maar vaker nog doen ze alles samen.

Wat vind ik van dit boek;

Ik moest erg vaak lachen tijdens het lezen, want de beer en de ezel hebben zo’n simpele, bijna domme manier van converseren, dat het ontzettend humoristisch overkomt ook al zal dat niet elke keer zo bedoeld zijn.
Sommige verhalen slaan werkelijk nérgens op en dan dacht ik ‘waarom lees ik dit ook alweer?’, maar ik heb o veel verhaaltjes erg moeten lachen.
Aby Hartog heeft echt een aparte manier van schrijven en soms betekend dat ook dat ik echt even niet wist wat ik met een verhaaltje aan moest, maar in veel verhaaltjes lees je ook bepaalde lessen en dat is heel mooi.
Er zijn niet heel veel illustraties, misschien 1 of 2 per verhaaltje, en super mooi zijn ze misschien ook niet te noemen, maar ze passen wel héél goed bij het gevoel dat de ezel en de beer je geven, lekker simpel.
De manier van illustreren is echter wel echt die van Aby, want de boeken die hij zelf heeft geïllustreerd zien er zo uit.
Er zit ook een verhaaltje in die in deze tijd helaas héél erg actueel is, ezel noemt beer dik, en beer gaat afvallen terwijl ezel dat helemaal niet wilde of zo bedoelde met alle gevolgen die erbij komen kijken.
Een heel mooi boekje met verhaaltjes die niet alleen maar vermakelijk zijn maar ook vaak een boodschap bevatten.
Lees soms wel even tussen de regels door, dan ontdek je een andere wereld.

Wil jij dit boekje ook lezen, bestel hem dan bij Pelckmans uitgevers, of je lokale boekhandel.