Boekenfreaks

‘Storm’ – Vertellingen van de ondergang – Kim ten Tusscher


Weer is er een pareltje geboren in de wereld van fantasy, op Nederlandse bodem. Of eigenlijk 2 pareltjes, want Storm’ is door zijn volume weer opgesplitst in 2 delen, net als ‘Vuur destijds (Deel 3). Wat mij betreft kunnen de boeken van Kim de bioscoop én de wijde wereld in en hoeven ze niet vast te blijven hangen in ons kikkerlandje.


Opgesplitst in 2 delen, net als met ‘Vuur’ het 3e deel van de ‘vertellingen van de ondergang’, is nu ook ‘Storm1 – Geesten uit het verleden’ Deel 5 gearriveerd bij Kim, die uiteraard super trots is. En net als iedereen ben ik ook weer méér dan benieuwd hoe het verhaal verder gaat.

De covers maken je gek van verlangen om de boeken alleen al in handen te krijgen, en die eer behoort weer toe aan Pam Hage. Pam heeft de covers van ‘Blind’ en ‘Storm’ voor kim gemaakt en dat is te zien, ze zijn allemaal even fantastisch.

‘Storm2 – In de ziel van de storm’ wordt verwacht in Augustus ’22, dus de échte afronding van ‘de vertellingen van de ondergang’ laat toch nog heel even op zich wachten, al gaat het snel genoeg met een dikke pil als ‘Storm1 – Geesten uit het verleden’ om je in de verliezen.

Wat ik altijd heel mooi vind aan de verhalen van Kim, is dat ze je met alle liefde je haar boeken in schrijft, en wanneer je er eenmaal in vast zit ze je zonder schroom loslaat in haar genadeloze werelden. Je kunt de verhalen niet vergeten, hoe lang geleden je ze ook gelezen hebt. Wanneer je een boek oppak om weer even te herzien wat er is gebeurd, kost dat je hooguit een vluchtige blik, en je weet weer precies wat er in de voorgaande delen gebeurd is.

Kim haar boeken horen eigenlijk thuis in een wereld die veel groter is dan de mini fantasywereld in Nederland als ik heel eerlijk mag zijn. Wie weet mogen we die ontwikkeling ooit nog meemaken en krijgen deze verhalen de aandacht en het podium die ze verdienen.

Uiteraard zou Boekenfreaks Boekenfreaks niet zijn als we Kim niet wat vragen hebben gesteld. Dus geniet van de Q&A met Kim . En vergeet niet, als je niet naar Elfia gaat, ‘Storm1 – Geesten uit het verleden’ te bestellen bij Artbookshop de shop van Uitgeverij Zilverspoor waar Kim haar boeken uitgeeft. Dus ik geef je ook de waarschuwing mee, dat wanneer je op de website van Zilverspoor gaat kijken bij Kim haar boeken, je AL haar boeken tegen komt. En die zijn stuk voor stuk geweldig (dat mag ik zeggen, ik heb alles gelezen 😉 )

Kim heeft er namelijk heel wat geschreven, zie hieronder maar welke boeken dat allemaal zijn

De stand alone;
Hydrhaga
Het tweeluik;
Jager
Prooi
De Lilith-trilogie;
Gebonden in duister
Verbroken in schemer
Geboren in licht

En natuurlijk
De vertellingen van de ondergang;
Bloed 1
Macht 2
Vuur 3-1
Vuur 3-2
Blind 4
Storm 5. 1
Storm 5.2 verwacht in augustus

Kortom Kim ten Tusscher is een schrijfster die de moeite waard is om te onderzoeken.