Boekenfreaks

In naam van de kroon – Michelle Griep

De verassing van de week was dit verhaal, de achterflap intrigeerde mij al toen ik die las en dus begon ik vol enthousiasme aan dit boek, en wat een heerlijk verhaal is het inderdaad gebleken. The city of Londen met ‘haar’ Jackson Forge en de sluwe Kit. Een verhaal dat je meteen in z’n klauwen heeft omdat het zo uitdagend geschreven is.

Het voelt als Jackson Forge z’n missie om de wereld te redden, of in ieder geval dan op z’n minst ‘zijn’ Londen. Zijn eerste dag als agent begint al als een fiasco en hij zal al z’n strepen bij moeten zetten om die fout goed te maken. Maar wanneer de volgende dag wéér verkeerd begint, twijfelde hij of hij zijn uniform niet nu al aan de wilgen moet hangen, of gehangen wordt, want zij baas is niet blij met hem en dat is nog zacht uitgedrukt. Kit Turner is een dievegge, en een goede ook, maar niet alleen dat, ze is de baas van een grote dievenbende. Totdat ze Jackson tegenkomt, dan wordt het allemaal een stuk ingewikkelder, want Jackson maakt er z’n levenswerk van om Londen te beschermen tegen figuren als zij. Als de twee een deal met elkaar (moeten) sluiten om een gemeenschappelijk doel te bereiken, begint het verhaal pas echt. Jackson ontdekt dat dingen soms niet zijn zoals in eerste instantie gedacht, en ook Kit zal haar vooroordelen opzij moeten zetten. Hun samenwerking tart elke regel binnen Kit haar wereld en het korps van Jackson.

Wat vind ik van dit boek; 

Michelle Griep schrijft op een hele fijne luchtige maar boeiende manier, wat heel erg fijn leest. Griep weet je vanaf de eerste bladzijde vast te grijpen met haar woorden. De manier van schrijven is opwindend en je wilt doorlezen tot het boek uit is (helaas kan dat natuurlijk niet). Kit en Jackson zijn twee uiterst vermakelijke personages die elkaar perfect aanvullen, en elkaar het leven zuur maken in dit verhaal, de één is serieus maar vergeet dat soms, de ander een soort Robin Hood maar leert ook een andere kant van zichzelf kennen. De cover is rustig maar prachtig, mooie kleuren met Kit in de setting van Londen. In eerste instantie zou je dit boek misschien overslaan (zeker wanneer dit niet je normale genre is) omdat het wat sober oogt door de weinige opsmuk op de cover en de achterflap tekst, maar niets is minder waar. Dit verhaal is echt onwijs spannend, grappig en niet perse nieuw maar zeker wel onwijs vermakelijk. Een schokkende onthulling voor Kit ligt aan het einde voor haar in het verschiet en raakt je midden in je hart. Een prachtig verhaal met geschiedenis, met achterin nog een lijst met verantwoording over dingen in het boek zoals bijvoorbeeld wat ‘the city of Londen’ vs ‘Londen‘ is (wat een hele handige lijst is, want ik had met iets in het verhaal al een denkfout gemaakt, dus ik ben erg blij met de uitleg want anders had ik het juiste niet geweten.

Wil jij nu ook dit toffe boek in handen hebben? Dan kun je hem bestellen via Kokboekcentrum zelf of natuurlijk via jouw eigen boekhandel.