Boekenfreaks

Er was eens een dapper meisje – K. Hellemans & S. Dehennin


Een prachtig boekje om te zien, met een inhoud die net zo mooi is.
Deze verhalen gaan over échte waargebeurde ‘sprookjes’.

Waar gaat dit boekje over;

Dit boekje is vormgegeven en verteld als sprookje, ware het niet dat dit om écht meisjes gaat en geen verzonnen sprookjes prinsessen.
De 50 verhaaltjes gaan over de echte heldinnen van vandaag en om ze op deze manier te leren kennen.
Hopelijk kun jij hier zelf ook iets mee, als je ziet dat je dromen het begin zijn van iets groters.

Wat vind ik van dit boek;

Alleen al om te zien is het boek sprookjesachtig mooi, donker groen met voornamelijk rode accenten.
Heel fijn vind ik ook altijd als er een leeslint in zit, en die zit er in, een mooie glanzend groene.
Bijna tot mijn grote schaamte ken ik maar één van de meisjes in dit boek, Vera Mann, de rest is mij onbekend.
Sommige woorden vind ik ook niet echt in een kinderboek passen, maar misschien kun je daar een uitdaging leggen om het woord samen te gaan onderzoeken en uitzoeken.
Maar ook dat geeft dit boek zijn charme en kracht omdat je hier dus meer leert van de voor jouw onbekende meisjes met grote dromen, in plaats van de meisjes/vrouwen die al bekend zijn en waar je al héél veel van weet of van gezien hebt.
De illustraties zijn echt prachtig en ik blijf ernaar kijken, ze komen van de wetenschappelijke en kinderboeken illustratrice Stephanie Dehennin.
Karen Hellemans is de hoofdredacteur van Libelle België en maakte tijdens de coronacrisis haar jeugd droom waar, een kinderboek schrijven, en dat is dit prachtige boekje geworden.
Alle verhaaltjes zijn kort maar niet té kort en beginnen met ‘er was eens… een meisje uit…’ een echt sprookjes begin voor deze échte prinsessen.

Wil jij dit prachtige ‘sprookjesboek’ met al die inspirerende meiden erin nu ook hebben, dan kun je hem bestellen bij Pelckmans Uitgevers of natuurlijk je favoriete boekhandel.