Boekenfreaks

Duopuzzel – Fien en Milo. Seisoenen


Een super leuke puzzel om samen met je kindje te doen.
Fien en Milo zijn dan ook ontzettend aandoenlijk en grappig.

Deze keer recenseer ik de puzzel weer gezellig samen met Bodi, mijn dochter van 2⁵, want de puzzeltjes zijn vanaf 2 jaar.

Want wie kan er beter beoordelen en laten zien dat een boek of puzzel leuk is en doet wat het moet doen, dan de doelgroep zelf.

Wat vinden wij van deze puzzels;

Het doosje waar het in zit is klein, maar de inhoud o zo fijn.
Wanneer ik hem uit de folie haalde en open deed (of eigenlijk liet doen door Bodi) verraste de deksel mij compleet, zo mooi gedaan.
‘Het doosje is mooi en heel mooi groen‘ zegt Bodi.

De puzzeltje zijn klein, maar heel mooi gemaakt, Fien en Milo nemen je namelijk mee door het jaar en zijn seizoenen heen.
Het verschilt natuurlijk per kind maar ik persoonlijk vind de puzzeltje genoeg uitdaging hebben voor een kindje van 2, Bodi daarentegen zegt ‘Mama, het is wel een beetje makkelijk’ op mijn vraag of ze de puzzeltjes makkelijk of moeilijk vind.
Wij doen dan ook wel héél veel met puzzels en lezen, en ik denk dat daar ook wel een stukje ‘herkenning’ voor een kind ligt.

Elk seizoen heeft z’n eigen kleuren waardoor je de juiste stukjes bij elkaar kan vinden.
Er zijn 3 soorten geel, 3 soorten blauw, 3 soorten groen en 3 soorten oranje, maar ook via de illustraties op de puzzelstukjes kun je de juiste stukjes bij elkaar vinden.

In het plaatje op één van de twee puzzelstukjes staat namelijk een situatie, en uit die situatie is één onderwerp gepakt die je kindje erbij moet zoeken.

Zo zie je hieronder op de foto bijvoorbeeld Fien op het strand met een zonnetje boven zich, en dus moet Bodi het zonnetje erbij zoeken

Het ligt aan jullie zelf hoe je de stukjes bij elkaar vind en wat je ermee doet.
Je kunt ‘heel simpel’ kleur bij kleur zoeken, maar je kunt ook een prominent voorwerp laten zoeken.
Bodi en ik hebben het allebei gedaan, want eerlijk is eerlijk, kleurnuances kennen veel kleine kindjes nóg niet zo (goed).
Maar ook daarvoor is dit spel dus super mooi om te hebben, want je kunt dus bijvoorbeeld kleurnuances oefenen, maar ook voorwerpen leren.

In totaal zijn er 24 stukjes en 12 complete puzzeltjes van 2 stukjes, 3 puzzeltjes per seizoen.

Wie is de schrijfster/illustrator;

Pauline Oud heeft ontzettend veel series voor (kleine) kinderen geschreven waaronder Fien en Milo, Kas en Saar, Kriebels in je buik en ik, jij en wij.
Eigenlijk hebben al haar boekjes hele belangrijke, mooie maar soms ook verdrietige onderwerpen waar (kleine) kinderen ook over moeten leren.

Maar ook boeken voor volwassenen ontbreken niet, want Pauline heeft een verscheidenheid aan invulboeken gemaakt rondom de baby’s, bijvoorbeeld over je zwangerschap en of baby z’n eerste jaar.

Wil je nu veel meer leren en ontdekken samen met Pauline? Kijk naar eens bij het Lesmateriaal van Pauline,  ik ben blij verrast als ik rondkijk op Pauline haar website, echt fantastisch.

Ook Clavis books blijft niet achter wat betreft leerzame dingen en Clavis joy zorgt ervoor dat alle puzzels en boeken tot leven komen.

Wil jij deze fantastisch leuk en leerzame puzzel nu ook hebben voor je kindje, dan kun je hem bestellen bij Clavis books of je lokale boekhandel.