Boekenfreaks

Grote Jongen. André Hazes, zoon, zanger, zondaar – Guido den Aantrekker

Grote jongen, gaat over een grote kleine jongen, André Hazes (junior).
Een jongen, ondertussen een man, die van elke Nederlander is, net als z’n vader André Hazes Senior was.


Waar gaat dit boek over;

Dit is de biografie over André Hazes junior, opgedeeld in drie hoofdstukken, 1-Zoon, 2-Zanger en 3-Zondaar.
Het geeft je een kijkje in het verleden, heden en een klein beetje toekomst van André.

Wat vind ik van dit boek;

Een spraakmakend boek over André Hazes (Junior), zijn gezin, zijn leven en zijn verleden, alles komt aan bod.
Het boek begint nog vóór Dré z’n eigen echte begin, het begint allemaal namelijk al in 1792 bij Pieter Hazes en Aaltje Lakeman, het begin van de ‘Hazes-Dynastie’.

De titels van de hoofdstukken zijn op de ene bladzijde in dikke zwarte letters gedrukt, om op de achterzijde van diezelfde bladzijde in spiegelbeeld de titel te zien, maar dan als witte letters met alleen de zwarte outline.

Het boek leest vlot weg en er wordt je héél veel duidelijk over bepaalde leden en gebeurtenissen in het Hazes verhaal.
Sommige dingen vind ik dan wel weer een beetje overdreven openhartig en ik hoefde dat nou niet zo nodig te lezen, maar zo ‘open’ is het verhaal nu eenmaal opgezet.

Wel vraag ik mij erg af waarom dit boek op deze manier tot stand is gekomen, waar de informatie vandaan komt kunnen we achterin het boek lezen, maar er staan dingen in waarvan ik hele andere verhalen heb gehoord of gelezen.

Het is lekker vlot geschreven, maar de manier waarop sommige dingen worden geëtaleerd neigen naar een voorkeurskant of sturing van bepaalde mensen, en dat vind ik dan wel weer jammer.

Een boek over André zelf is het niet echt te noemen, het is het hele verhaal rondóm André en vanuit het perspectief van ‘buitenstaanders’.
Af en toe komt André zelf ook wel aan het woord, maar dat zijn uitspraken of quotes teruggepakt uit interviews en andere bronnen.

Van 1998 tot heden heeft Guido als freelance journalist en later als hoofdredacteur van ‘Story’ talloze interviews, docu’s en rapportages van de Hazes familie bekeken en gehoord.
De meeste met Dré, Rox en Rachel zelf, maar ook door interviews te doen met vrienden, familie en collega’s, en vanuit die informatie bronnen is dit boek ontstaan.
Het blijft uiteraard een ongeautoriseerde biografie dus nuances en vraagtekens zullen niet altijd beantwoord of duidelijk worden.

Om het nu echt vernieuwend en wereldschokkend te noemen? Nee, maar al met al is dit wel een heel tof boek, zeker als je Hazes fan bent.

Wil jij dit boek nu ook hebben, dan kun je het bestellen bij Uitgeverij Borgerhoff-Lamberigts zelf óf bij je lokale boekhandel.