Boekenfreaks

Dichtgedachten scheurkalender 2024 – Martin Gijzemijter

Een hele mooie, waardevolle en inspirerende scheurkalender van Martin Gijzemijter voor het jaar 2024.
Een mooie en leuke aanvulling om te hebben naast het boekje, Troostgedachten.

Waar gaat deze kalender over;

Deze kalender gaat om gedichten, maar niet alleen dat, er staan ook puzzels, feitjes, weetjes, raadsel en verhalen en nog veel meer op de achterkant van de gedichten van die dag.
Een kalender vol inspiratie, levenskracht, lolletjes en wetenswaardigheden.

Wat vind ik van deze kalender;

Tegenwoordig vergeet ik een hele hoop, en wat deze kalender betreft is dat heel fijn, want ik vind de verrassing van een (gedichten) kalender juist zo mooi, en ik heb uiteraard alles gezien en gelezen om mijn recensie te schrijven.
Het is een hele mooie waardevolle en inspirerende kalender, vol met teksten om van te leren, te houden en te lachen.
Je krijgt 320 pagina’s aan gedichten, de weekenden hebben samen 1 gedicht, en achterop elke dag staat een puzzel, raadsel, het verhaal achter een gedicht of een mooi weetje.
Geen enkele lege ruimte gaat dus verloren bij Gijzemijter.
Een greep uit de ‘achterkanten’ zijn ’tonque twisters’, ‘wollige woorden’ en ‘vergeten fruit’, deze rubrieken komen het hele jaar rond weer terug, maar elke keer met een ander weetje in die categorie.
Martin Gijzemijter weet je op een bijzonder mooie en inspirerende manier het jaar door te laten komen.
De teksten motiveren, inspireren en ontroeren, en laten je de waarde van ‘anders denken‘ inzien.
De teksten op deze kalender raken je, en zetten je aan tot denken en voelen, sommige gedichten liggen dan misschien wel erg voor de hand, maar openen toch je ogen.
Ik vind dat heel mooi, omdat een kalender dan echt iets kan betekenen, in plaats van dat hij alleen maar leuk is om een jaar lang te laten hangen, erom te lachen en te scheuren.

Ik heb Martin ook nog gevraagd naar de omslag van de kalender omdat ik een vuurtoren en kersenbloesems toch wel heel betekenisvol vind, maar hij zei ‘Ik zou willen zeggen dat daar een hele intelligente gedachte achter zit, maar ik vind het gewoon een mooi aangezicht. Niks meer niks minder’.

Al met al dus een prachtige kalender met waarde voor een jaar lang.

Wil jij deze kalender nu ook hebben? Je kunt hem bestellen op de Website van Martin zelf