Boekenfreaks

Troostgedachten – Martin Gijzemijter


Een klein boekje met grote inhoud.
Martin schrijft teksten die je kunnen steunen, inspireren en ontroeren in de zware tijd van rouw (wat voor rouw dan ook).

Waar gaat dit boek over;

Martin Gijzemijter schrijft prachtige teksten om je te steunen, te inspireren maar die ook ontroeren in moeilijke tijden.
In tijden van rouw in welke vorm dan ook, want rouw is rouw.

Wat vind ik van dit boek;

Als eerste rolt er een heel klein intiem kaartje uit het boek met een bedankje en een prachtige tekst,
‘Oordeel nooit over een ander, maar wees je eigen waarden trouw, want het zegt niets over hen, maar wel heel veel over jou‘, heel erg mooi.
Mijn hart zit vol met vlinders vanwege onze dochter, dus toen ik de cover zag moest ik echt wel even landen en de brok in mijn keel wegslikken.
Ik vind de gehele omslag prachtig, het is zo veelzeggend.
Het lijkt super druk, maar het is juist ontzettend rustgevend om naar te kijken, en voor een boek als dit is dat heel intens en mooi.

Op de achtergrond van een gedicht schemert de eerste letter van het gedicht door, en dat geeft het geheel een serene uitstraling.
Op de pagina naast het gedicht staat een prachtige illustraties, elke keer iets anders.

Als ik heel eerlijk ben lees ik er ook gedichten tussendoor die net zo goed over een ‘gewoon verlies’ kunnen gaan, bijvoorbeeld wanneer je een gebroken hart zou hebben.
En ook dát is rouw dus daar is niks ergs aan, het is juist mooi omdat het maar weer bewijst dat dit boekje voor iedereen een steun kan zijn, en dat rouw er in alle vormen mag zijn.

Wil jij dit prachtige boekje nu ook hebben voor jezelf of om iemand een steuntje in de rug te geven?
Dan kun je hem bestellen bij Martin Gijzemijter zelf of je lokale boekhandel.