Boekenfreaks

De reis van Grote panda & Kleine draak – James Norbury

Dit prachtige vervolg op ‘Grote panda & Kleine draak‘ verteld een verhaal. Het verhaal van ‘De reis van grote panda en kleine draak’. James Norbry is een ware kunstenaar die iedereen in vervoering weet te brengen met zijn illustraties.

‘De reis van Grote panda & kleine draak’ verteld het verhaal van de twee helden op weg naar de overwinning van de obstakels van het leven. Ze hebben in hun vorige boek al veerkracht, vriendelijkheid en hoop in zichzelf gevonden en losgelaten en nu gaat hij reis verder. Hopelijk samen met jou.

Wat vind ik van dit boek;

Waar het voorgaande boek echt gevuld was met prachtige korte wijsheden of conversaties van een paar zinnetjes, is dit een echt verhaal geworden.
Wel echt in de Norbury stijl, dus nergens anders mee te vergelijken, maar wat uitgebreider, en ik vind dat heel mooi.

Het eerste boek vond ik al prachtig, juist omdat het kort maar super krachtig is, en dit boek vind ik juist weer buitengewoon mooi omdat je écht in de wereld van Grote panda & Kleine draak wordt meegenomen door middel van een verhaal.

De hemelsblauwe kleuren van de omslag en de gouden letters van de titel hadden niet mooier gekozen kunnen worden.

De illustraties….sjah wat moet ik daar nog over zeggen? Prachtig, heel erg zacht, maar super krachtig en vol ontroering in hun betekenis.

Zelfs het nawoord is betoverend mooi geschreven, Norbury verteld over hoe en waarom hij dit boek heeft gecreëerd.
De kwinkslagen die hij erin heeft gebracht, zijn gedachtegangen en zijn gevoelens.
Ook verteld hij dat dit verhaal weerspiegeld welk pad hij zelf heeft afgelegd, en dat hij het hopelijk op zo’n manier geschreven en geïllustreerd heeft dat iedereen zichzelf erin kan herkennen.

Ook zit er weer een ontzettend mooi en fijn leeslint van glanzend koningsblauwe kleur in, wat het boek echt meer dan afmaakt.

Poëtisch mooi, vol ontroering en inspirerend voor iedereen. Of je nu een steuntje in de rug nodig hebt of hier gewoon van houdt. Deze boeken zou iedereen cadeau moeten krijgen of geven.

Op het eind staat er;

‘Einde…. Van deze reis’

Dus ik hoop van harte dat Norbury ons nog velen malen meer wil inspireren en ontroeren met zijn verhalen en illustraties.

Dit prachtige boek, en het vervolg op ‘Grote panda & Kleine draak’ kun je uiteraard bij je lokale boekhandel bestellen, maar ook via Uitgeverij Fontaine zelf.