Boekenfreaks

Buiten sneeuwt het – Diverse auteurs

Een bijzonder boek met veel variatie erin. De diverse auteurs hebben er een mooie bundel verhalen van gemaakt. Verhalen om van te genieten terwijl je lekker warm onder je dekentje op de bank zit.

Buiten sneeuwt het is een boek vol hoop, verdriet, liefde en inspiratie. De cover van het donkerblauwe boek met kerstbomen op de voorkant geeft je meteen die sfeer die alle verhalen in zich hebben, en dat is best knap als je dat voor elkaar krijgt.

Bij sommige verhalen staat er een stukje informatie over het verhaal bij, en bij sommige is dat absoluut nodig. Zoals bij het verhaal ‘De boreling’, die raakt mij behoorlijk doordat ons eigen dochtertje prematuur geboren is, maar aan het einde van het verhaal krijg je dus (gelukkig) de informatie achter het onderwerp te lezen. Maar toch, een blij kerstverhaal is het niet. ‘Engel van papier’ daarentegen vind ik een prachtig verhaal, zo liefdevol maar ook verdrietig, herinneringen en vandaag de dag lopen in het verhaal hand in hand naast elkaar. Echt een kerstverhaal zoals ik ze het liefste leest. En ‘Rocky’ ja, ‘Rocky’ dat is een heel lief en aandoenlijk verhaal, ook wel een klein beetje zielig, maar dat komt helemaal goed.

De meeste verhalen lijken somber met hoop erdoor verwerven, precies datgene dat kerst uitdraagt, hoop, geloof, liefde en vreugde.
Er staan niet alleen verhalen in deze bundel, ook gedichten worden vertegenwoordigd. Elk verhaal of gedicht heeft zijn eigen charme, maar één ding hebben ze gemeen, allemaal zijn ze op hun eigen manier inspirerend.  De auteurs biografieën staan achterin en zijn erg leuk om te lezen, omdat je er zo achter komt wie er achter welk verhaal schuilt.

Zeker het lezen waard want er staat voor iedereen een mooi verhaal in. En als je het kerstgevoel zo fijn vind moet je het zeker weten in huis halen.

Wil je deze bundel verhalen nu ook bestellen? Dat kan via Kok boekencentrum.