Boekenfreaks

Vrouwen in kleur – Dan Jones & Marina Amaral


Een indrukwekkend boekwerk vol inspirerende vrouwen op origineel zwart/wit foto’s, die zijn omgezet naar kleur.
Een prachtig dik en waardevol boek.

Waar gaat dit boek over;

Een fantastisch en indrukwekkende boek vol met 200 opmerkelijke vrouwen die een verschil maakten op wat voor manier dan ook in de tijd tussen 1850 en 1960.
De originele foto’s zijn in zwart- wit, maar zijn omgetoverd naar kleur door Marina Amaral en de tekst in het boek is geschreven door historicus Dan Jones.

Wat vind ik van dit boek;

Marina Amaral is een digitaal colorist die gespecialiseerd is in het kleur toevoegen aan zwart/wit foto’s, en Dan Jones is een Britse historicus, journalist, tv-presentator en schrijver, hij schreef meer dan zeven boeken.
Samen met Amaral creëerde hij twee andere boeken, ‘de tijd in kleur‘ en ‘de wereld in vlammen‘ .

Een boek van formaat, zowel de omvang van het boek zelf, als de inhoud zijn groots te noemen.
De losse boekband met de titel, kun je eraf halen waarna je een boekomslag voor je hebt met alleen maar prachtige vrouwen op helder ingekleurde foto’s.
Dit boek is één van de meest intrigerende boeken die ik de laatste tijd in handen heb gehad.
Van boeken als deze leer je ontzettend veel, en door de makkelijke fijne manier van schrijven voelt het ook niet aan als een brok overweldigende informatie, maar echt als een ontspannen geschiedenisles waardoor je alleen maar meer wilt weten.

Wil je dit ontzettende mooie, leerzame boek nu ook in je boekenkast hebben? Dan kun je hem bestellen via Uitgeverij Omniboek of bij je lokale boekhandel.