Boekenfreaks

Het Shadow work Journal – Keila Shaheen


Een indrukwekkend boek om te zien, en het boezemt je toch ook meteen wel een beetje ‘angst’ in voor wat er met het lezen/gebruiken van dit boek op je af gaat komen.


Waar gaat dit boek over:

Dit boek is er om je te helpen je schaduwkant te omarmen, te leren doorgronden, en het op die manier om te kunnen zetten naar positiviteit.
Door de inzichten die je krijgt door de opdrachten en uitleg in dit boek, krijg je meer grip op de verborgen delen van jezelf. Het helpt je je schaduwkanten te onderzoeken en je negatieve patronen om te zetten naar positieve groei.
Het boek maakt je zelfbewuster en je kunt meer en meer verbinding maken met je ware ik.

Wat vind ik van dit boek:

Het is een prachtig boek om te zien, en geeft meteen de sfeer van de inhoud weer.
Op de zwarte cover staat in het wit een soort fotolijst met daarin de woorden ‘Shadow work Journal’, met een glanzende stippenregen er omheen.
Van het begin af aan wordt er heel goed en duidelijk uitgelegd waar de denkwijze in dit journal vandaan komt (Carl Jung), wat het inhoud en hoe het werkt.
Het is wel erg zwaar en intensief om door dit boek heen te gaan, omdat je oprecht en zonder oordeel naar jezelf moet/gaat kijken, en dieper in jezelf duikt dan je normaal doet.
In het boek staan ontzettend veel oefeningen en reflectievragen die je kunt maken.
Aan het einde van hoofdstuk 2 staan QR codes om, begeleid door Zenfulnote‘, de visualisatie-meditaties te doen.
Deze begeleide oefeningen kun je gelukkig wel op You Tube doen, want de ‘Zenfulnote-app’ (om je emotionele triggers en stemmingen bij te houden) is helaas, en best een minpuntje vind ik, alleen voor Apple gebruikers. Ik hoop dat dit ooit nog aangepast wordt zodat mensen met een Android apparaat het ook kunnen gebruiken.
Wat ook een probleem kán zijn voor sommige mensen, is dat de begeleiding in het Engels is, en ze het misschien dus niet kunt volgen.
Hoofdstuk 3 ‘invulvragen‘ is het grootst/ het langst, en misschien ook wel het belangrijkste, omdat je door deze vragen een soort dagboek bijhoudt waarmee je emoties en overtuigingen kunt ontrafelen.
Met hoofdstuk 4 dring je door tot de kern van je schaduw, hiermee kun je vaststellen wanneer je schaduwkant opspeelt.
Wat ik wel lastig en misschien een beetje gek vind, is dat het boek na het ‘dring door tot je kern’ hoofdstuk gewoon uit is. Dus geen verdere uitleg of begeleiding over hoe nu verder of iets dergelijks.
Ikzelf vind dat met dit soort ‘ingrijpende’ boeken wel fijn, dat je dan nog even meegenomen word in plaats van dat het in een keer klaar is.

Dit boek is echt een lifechanger, je leert er héél veel door over jezelf, en leert op een positieve manier gebruik te maken van je schaduwkant.

Wil jij ingrijpende boek nu ook in je leven halen? Bestel hem dan snel via Uitgeverij Fontaine of bij je lokale boekhandel.