Boekenfreaks

Happy mom – Ruth Schwenk

Een interessant boek voor mama’s van een mama. Een hulplijn om te groeien als mama. Je leest de twijfel, de overtuigingen en de oplossingen van Ruth Schwenk en haar manier van opvoeden en het leven bekijken.

Een boek vol informatie, tips en Ruth haar kijk op de wereld die moederschap heet. Samen met andere vrouwen hoopt ze het moederschap beter en ‘makkelijker’ te maken door elkaar te helpen in plaats van elkaar te bekritiseren, zoals de bekende en beruchte moedermafia, en dat is een hele verhelderende gedachte en insteek.

Wat vind ik van dit boek;

Om meteen met de deur in huis te vallen, als je het geloof, God of zijn volgelingen vreselijk vind, dan is dit misschien niet het boek voor jou. Wel moet ik zeker zeggen dat als je daaromheen kunt lezen, je erg veel lering kunt halen uit dit boek. Ruth spreekt dan wel vanuit haar geloofsovertuiging, maar de tips, gedachten en wijsheden zijn voor iedereen mooi, behulpzaam en belangrijk om ter harte te nemen. Moeder zijn en het moederschap zijn levenslange leerprocessen. Elke nieuwe fase is net zo onbekend en nieuw als de vorige, en bij elk kind zijn diezelfde fases ook weer anders.

Ik laat iedereen in zijn of haar waarde, en wat goed voelt moet je doen, zo ook met geloof. Maar dit boekje heb ik echt uitgelezen om de nuttige dingen die erin staan, want het is voor mij iets teveel God en een stuk minder ‘groeien als moeder’ dan ik had verwacht. En dat vind ik erg jammer. Ik kan vrij goed om een geloofsovertuiging/uiting heen lezen als dat nodig is, en de relevante dingen eruit pikken, maar in dit boek is het echt té prominent aanwezig en voor iemand die niet gelovig is vind ik dat dan weer niet fijn lezen. Dat het zoveel God/geloof zou zijn is helaas niet af te lezen aan de achterflap tekst van het boek, en geeft dus naar mijn inziens niet echt een goed beeld van het boek.

Oké, nu terug naar de dingen die wel fijn zijn aan dit boek. Het is in vele opzichten echte eyeopener, Ruth verteld dingen die raak zijn en je heel hard ‘ja‘ doen knikken. Wel heel mooi vind ik het vertrouwen van Ruth in haar geloof en de lering, steun en kracht die zij daaruit trekt om sterker en anders in haar schoenen te staan. TheBetterMom is ontstaan uit de overtuiging om mama’s elkaar te laten helpen en ondersteunen in het moederschap, en er zo samen beter in te worden. De website bevat Blogs en een community van vrouwen die net als Ruth hun geloof in God hebben en dat willen uitdragen. En daarmee en daardoor anderen willen helpen, steunen en bijstaan waar mogelijk.

Wil je dit boek graag lezen en alle tips, trucs, do’s en don’ts van Ruth en BetterMom lezen? Dan kun je het boek bestellen bij je lokale boekhandel.